Cultura

Música

La Mostra de Jazz tancarà la seva programació, aquest cap de setmana, amb Irene Reig Quintet i Xavi Torres Trio

Dissabte al Teatre del Casal serà el torn d'Irene Reig Quintet i, diumenge a la Cripta, Xavi Torres Trio tancarà el cicle

Per Redacció

Cartell del concert d'Irene Reig Quintet
Cartell del concert d'Irene Reig Quintet | Cedida
La Mostra de Jazz tancarà la seva programació, aquest cap de setmana, amb una doble proposta musical a càrrec d'Irene Reig Quintet i Xavi Torres Trio. Dissabte, a les 20 hores al Teatre del Casal, tindrà lloc el concert d'Irene Reig Quintet. Irene Reig és una de les representants més destacades de la nova generació catalana de músics de jazz. Energia, passió i espontaneïtat és el que trobem en el seu repertori de temes originals al costat de versions pròpies dels clàssics del bop i hardbop. El seu primer disc com a líder, Views (DiscMedi/Blau, 2017), formalitzat per un quintet i format per temes propis, evoca records de Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, tres ciutats on ha viscut. Els seus dos següents discos són com a líder de l’octet The Bop Collective: el primer porta el nom de la banda The Bop Collective (DiscMedi/Blau, 2018); el segon es titula Iapsis (The Changes, 2019). Tots dos ofereixen temes originals i arranjaments carregats de personalitat i frescor que confirmen a la banda com una de les revelacions jazzístiques nacionals. L’acompanyen Pol Omedes (trompeta), Joan Monné (piano), Pau Sala (contrabaix) i Joan Casares (bateria). El preu de l'entrada anticipada és de 10 euros i l'entrada a taquilla és de 12 euros.

Xavi Torres Trio tancarà la programació, el diumenge a la Cripta

Per altra banda diumenge 8 de maig, a les 19.30 hores a la Cripta de l'Ermita, serà el torn de Xavi Torres Trio. El pianista tarragoní Xavi Torres Torres és un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu. La seva música es caracteritza per una gran varietat d’estils i textures que executa amb molta llibertat i singularitat. Les seves composicions originals poden fusionar el groove d’una chacarera argentina amb l’harmonia de Mahler, o els ritmes africans amb modes de Messiaen. És expert en combinar moments molt compositius amb d’altres d’absoluta llibertat, o instants de molta tensió i bogeria amb d’altres de més melòdics. Amb la formació Xavi Torres Trio ha rebut diversos premis i reconeixements, com el de Millor Grup de l’any 2015 per la AMJM, el primer premi al Keep an Eye International Jazz Award, o el primer lloc en la Dutch Jazz Competition 2016. El trio el completen Reiner Negron Elizarde al contrabaix i Andreu Pitarch a la bateria. El preu de l'entrada anticipada és de 10 euros.  https://entradium.com/ca/events/xavi-torres-trio-presenta-kind-of-beethoven.
 

Comenta aquest article