Esports

Futbol

David Llaveria, entrenador del juvenil femení del Cambrils Unió: «Als ulls de cada jugadora es reflectia que anirien a pel somni de l'ascens»

El juvenil femení del Cambrils Unió s'ha proclamat campió de lliga aquest passat dissabte; parlem amb el seu entrenador que ens explica com ha sigut la temporada i les claus per assolir l'objectiu

Per Jason Wells

David Llaveria, entrenador de l'equip juvenil femení del Cambrils Unió
David Llaveria, entrenador de l'equip juvenil femení del Cambrils Unió | Cedida

El juvenil femení del Cambrils Unió s'ha proclamat matemàticament campió de lliga aquest passat dissabte després de derrotar per 3-1 al Ribes. L'equip dirigit per David Llaveria, d'aquesta manera, confirma l'ascens a Primera Divisió Juvenil per la següent temporada a falta de l'últim partit que es jugarà el proper dissabte 7 de maig al camp del Sant Sadurní. En la propera campanya, l'equip juvenil jugarà contra grans equips com el Reus, l'Espanyol, AEM, entre altres. Avui hem parlat amb el seu entrenador, que ens ha explicat com han viscut la temporada i els secrets de l'equip per forjar el tan anhelat ascens de categoria.

Sabent que el Riudoms havia guanyat el seu partit i vau començar perdent contra el Ribes, com vau encarar el darrer partit?

"D'inici i com hem fet sempre, ens enfoquem en nosaltres, els resultats d'altres partits quan depens de tu no deixem que ens influeixin, elles són conscients que competint poden arribar on vulguin. Sabíem que el Ribes era un rival difícil, molt ben treballat i amb jugadores destacades, que havíem de jugar el partit amb paciència per gestionar els 80 minuts amb la possible variable d'haver de remuntar un resultat advers. Va passar a la primera part i ens va costar. A la segona, canviem el pla jugant amb una estructura més ofensiva amb un missatge directe, clar i positiu d'anar a buscar el partit, perquè això és el que fan els equips grans. Elles van voler competir, elles van voler gaudir de la festa a casa, elles es van guanyar ser campiones de lliga a l'últim partit a casa, acabant invictes al nostre camp".

La temporada

"La temporada ha estat excel·lent, i per a les jugadores també, n'estic molt segur d'això. Elles són les protagonistes i són increïbles. De vegades s'infravaloren però nosaltres sabem del seu potencial, hem tingut la sort de conviure-hi molts dies i cadascun dels membres de l'equip va observar la predisposició, el treball tècnic, tàctic, esforç, el sacrifici, l'ambició, caràcter, personalitat i sentiment amb que aquestes jugadores entrenaven. Nosaltres tot el que volíem era ensenyar-lis i que ho adquirissin, amb l'objectiu de reflectir i regalar futbol, i molt més. Això no quita que hi hagi hagut dinàmiques negatives i moments de dificultat, els quals son normals dins d'una temporada. Elles han estat molt regulars a la lliga, en això consisteix guanyar una competició llarga i per a mi mereixen el que han viscut, han competit contra rivals de molt nivell i sento admiració per com han crescut durant aquest camí".

L'ascens, o fins i tot guanyar la lliga, era l'objectiu al principi de temporada?

"L'objectiu a principi i fins i tot quan es va planificar l'equip al juny, era consolidar un grup molt jove a la zona alta, perquè la temporada següent ho intentéssim. Però qui sóc jo per privar de somnis jugadores que t'exigien més? Elles volien. L'actitud de voler, sentir, gaudir i competir cada moment les ha anat portant a complir objectius petits fins a aconseguir el més gran. Com staff nosaltres les hem acompanyat dia a dia de la millor manera que ho hem sabut fer. Al final l'objectiu va acabar convertint-se a aconseguir guanyar/ascendir i quan se'ls va dir, ningú dubtava que als ulls de cada jugadora anirien a per aquest somni, avui fet realitat".

Les claus per assolir l'objectiu

"Paciència i saber competir. Aquestes dues paraules crec que han quedat marcades a les jugadores. El grup humà, el compromís, la fidelitat, el sentiment de pertinença també han estat importants. Són jugadores exemplars. Pel que fa al futbol, ​​cada setmana preparàvem a consciència el partit independentment del rival, sempre amb respecte. Teníem un pla de partit, diferent per a cada context i això ha fet que dominéssim molts aspectes del joc, -que a aquestes edats és important per a la seva formació- a més de controlar petits detalls que ens han ajudat a marcar diferències i a poder aconseguir l'objectiu".

Què és el que més destaques del teu grup?

"Un equip resilient. És un grup de jugadores de molta qualitat, òbviament amb molts aspectes a millorar, que majoritàriament venien d'experiències poc positives i aquest treball en silenci, amb humilitat, fent-se fortes a través de la confiança entre elles, han format una cohesió forta i estable que es reflecteix dins i fora del camp.
Pel que fa a l'staff, he tingut la gran sort de tenir un company d'aventures, el nostre preparador físic, Sergi Salvadó, que és espectacular, i més encara la dedicació que ha invertit perquè totes estiguessin a un nivell òptim setmana a setmana. A nivell personal és el meu amic i això fa molt, perquè ens podem dir les coses com són, amb l'objectiu d'anar endavant, créixer i trobar solucions. Érem com una parella, estaré sempre eternament agraït per acompanyar-me en aquest camí"

El futbol femení al Cambrils Unió

"El Cambrils Unió a nivell futbol femení s'està comportant de manera excel·lent. La cura, el suport, la visibilitat i la inversió en tots els àmbits ha estat forta gràcies al president i a la gestió tan bona que està realitzant, sobre tot, l'Ari Cuadrado com a coordinadora i David Sanchez com a Director Esportiu, sense oblidar tots els entrenadors i entrenadores que formen el futur de la base del club i famílies que ens donen la confiança i gaudeixen de les seves filles vestint la samarreta blava"

Per últim, Llaveria ha volgut deixar unes últimes paraules, que reflecteixen enormement la satisfacció i l'alegria d'aquesta temporada: "Estic eternament feliç per elles, la temporada que ve podran gaudir del que és la 1a divisió, de visitar i competir contra rivals com Espanyol, Reus, Sant Gabriel, Fontsanta, Llevant, AEM... Sé que ho faran genial perquè elles volen totes juntes , són un GRAN EQUIP".

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades