Cultura

Jornades culturals

El seguici festiu cambrilenc centra les Jornades Culturals del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer

El miler d’alumnes d’Infantil, Primària i ESO han participat en diferents activitats culturals que han pres com a fil conductor el treball sobre els elements del Seguici Festiu cambrilenc

Per Redacció

Imatge d'una de les activitats al pati de l'edifici Vedruna
Imatge d'una de les activitats al pati de l'edifici Vedruna | Cedida

El Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer de Cambrils ha celebrat els dies 27, 28 i 29 d’abril les Jornades Culturals. El miler d’alumnes d’Infantil, Primària i ESO han participat en diferents activitats culturals que han pres com a fil conductor el treball sobre els elements del Seguici Festiu cambrilenc. Una aproximació, doncs, al calendari festiu local i a aquells elements que són tan propis de la tradició cambrilenca. L’activitat ha comptat amb el suport de la regidoria de festes de l’Ajuntament de Cambrils i d’entitats com els diables “Els Cagarrieres”, els Xiquets de Cambrils, el ball de bastons de Cambrils i l’entitat Tota l’Endenga que ha facilitat els gegants i nanos per poder fer la ballada final.

Jornades Culturals a Infantil

La visita a l’Ajuntament per conèixer els gegants Pere i Camí ha estat una de les activitats que han realitzat els nens i nenes de P4 i P5. La visita començava a la Biblioteca de Cambrils per tal que els petits coneguin els serveis que ofereix aquest equipament municipal. Per altra banda, les classes de tota l’etapa s’han omplert de murals amb els elements de la Festa Major de Cambrils. Gegants, nanos, castellers, diables, ball de bastons, elements de foc... omplen les classes a través de murals i minimons. Divendres s’han concentrat el gruix d’activitats festives amb la celebració d’un esmorzar saludable cooperatiu que ha comptat amb la col·laboració de l’alumnat de 4t d’ESO i el fi de festa amb la visita del Ball de Bastons de Cambrils i dels Nanos de Cambrils amb els Tota l’Endenga.

Jornades Culturals a Primària

Els nens i nenes de 1r fins a 6è de Primària també han gaudit d’unes jornades ben especials. Una de les activitats molt esperades era el taller de diables. Els nens i nenes s’han pogut posar a la pell d’aquest element festiu local i aprendre com ballen els diables així com alguns elements bàsics de seguretat. Els Xiquets de Cambrils també han fet un taller per donar a conèixer la seva tasca.També s’han elaborat titelles, imants de la festa i un pòster d’animació relacionat amb una de les entitats del Seguici. Per últim, els nens i nenes han pogut demostrar tot el que han après del seguici festiu amb un Kahoot final.

Jornades Culturals a ESO

A l’etapa de Secundària els nois i noies han hagut de demostrar els seus dots artístics. En primer lloc, han realitzat una decoració de l’edifici amb banderoles protagonitzades pels elements del Seguici festiu. També han participat d’un concurs de cartells i de la creació d’imants. Una de les activitats ben esperades d’aquesta festa ha estat la realització d’una gimcana que els ha portat al port i a la vila, i els ha fet demostrar tot allò que han après sobre la Festa Major del Municipi. La preparació d’un Kahoot i el taller de castells pels Xiquets de Cambrils han estat altres de les activitats celebrades en unes Jornades que han tingut el seu punt i final amb la celebració del tradicional Bingo al camp de futbol en el qual han participatl’alumnatde1r, 3r i 4t d’ESO.

Comenta aquest article