Informació general

Persecució sense treva a la venda il·legal al passeig marítim de llevant

Per Èlia Bellmunt

La venda il·legal es vol eradicar de Cambrils i per això s’han fet diferents accions dissuasives
Eradicar la venda il·legal a Cambrils és l’objectiu que el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– s’ha marcat per a aquest estiu. La Policia Local està duent a terme des d’aquest mes de maig diverses batudes per tal d’evidenciar la seva presència. “Volem deixar constància que s’està cometent un fet il·legal i esperem que les constants intervencions acabin per dissuadir aquells qui es dediquen a la venda il·legal a Cambrils”, explica Jordi Savall –regidor de Seguretat Ciutadana–.

Aquesta temporada els esforços se centren al tram del passeig marítim comprès entre l’hotel Centurión i el cap de Sant Pere, on hi ha molts bars i hotels. Moltes persecucions es veien frustrades fins ara perquè aquesta zona és limítrof amb el terme municipal de Salou: “la gent arribava a la frontera i la travessava, i els agents no podien intervenir a l’altre costat. Ara hem arribat a un acord amb Salou, de manera que els dos cossos de policia ens podem endinsar una certa distància en l’altre municipi”, anuncia el regidor.

Les detencions

Segons el regidor, el mecanisme per efectuar una detenció en els casos de venda il·legal és sempre el mateix: “primer es fa guardar tot el material dins les bosses per saber quina bossa pertany a cadascú. Després els venedors s’han d’identificar i ensenyar els papers en regla. Tot seguit, s’avalua el gènere i s’imposa una multa. Si paguen en aquell moment recuperen el material, sinó es requisa i es porta a l’Ajuntament”. Els productes que més s’han intervingut són rellotges, roba, ulleres i CD. Aquest estiu també es vol augmenar les sancions: “mirarem de multar-los per diverses coses alhora: venda il·legal, ocupació de la via pública i per fer un acte que no està a les ordenances”.

L’encobriment

Les actuacions es concentraran al passeig marítim de la zona del cap de Sant Pere ja que segons el regidor al port i a la façana marítima la venda il·legal està més controlada. Segons el regidor, aquí la problemàtica és una altra: “tenim controlats certs comerços de la façana marítima, des de la placeta de les Remendadores fins a la plaça de Catalunya, que guarden les bosses amb el gènere dels qui es dediquen a la venda il·legal. Avisarem als propietaris dels locals, hi haurà multes, sancions i, si convé, retirada de llicències perquè és un acte il·legal”.

Ocupació de la via pública

Els agents destinats al passeig marítim de la zona del cap de Sant Pere també tindran una altra tasca, a part d’evitar la venda il·legal: “els restaurants i bars tenen rètols i cartells al mig del passeig. Quan els agents passen els adverteixen que ho retirin cap a dins. El que passa és que tot el dia ho tenen al carrer i quan passen els agents ho enretiren”, es queixa el regidor.

Comenta aquest article