Esports

Atletisme

Extraordinària participació dels atletes del Club Atletisme Cambrils al Campionat de Catalunya de Proves Combinades

Cinc participants del CA Cambrils s'havien classificat per aquest campionat, on destaca la medalla d'argent assolida per la Sofia Rubio a l'Hexatló S-16

Per Pere Ferrando

L'atleta del Club Atletisme Cambrils, Sofia Rubio
L'atleta del Club Atletisme Cambrils, Sofia Rubio | Cedida

Durant el cap de setmana s’ha disputat el Campionat de Catalunya de Proves Combinades de totes les categories. L’escenari ha estat l’Estadi d'atletisme Joan Serrahima de Barcelona. Cinc participants del Club Atletisme Cambrils s’havien classificat per a disputar aquest campionat, la Mia Linkert a la categoria S-18, la Sofia Rubio a la categoria S-16, la Noa Anton i la Sílvia García a la categoria S-14, i l’Enzo Maté a la categoria S-12. Dissortadament la Mia no va poder assistir per malaltia.

El seu rendiment va ser excel·lent. La Sofia assolia la medalla d’argent, amb rècord de Cambrils inclòs, i la resta d’atletes milloraven les seves marques personals, tant en proves individuals com en el conjunt de la combinada. Tanmateix, assolien les marques mínimes per a participar al Campionat de Catalunya individual de les seves respectives categories. Les seves actuacions, pas a pas, van ser les següents:

Sofia Rubio Hexatló S-16

La Sofia començava la competició amb una 4a posició a la segona sèrie dels 100 m. tanques amb una marca personal de 17”93. Tot seguit guanyava la prova del salt d’alçada, superant el llistó a 1.68 m., a 1 cm de la seva marca personal. Acabava la primera jornada amb el llançament de pes amb un millor intent de 7.39 m.

La primera prova de la segona jornada era el salt de llargada, on assolia la 4a. posició amb un millor salt de 4,74 m., a 9 cm. de la seva marca personal. Tot seguit assolia la 6a. posició al llançament de javelina amb una marca personal de 17.43 m. A falta de la darrera prova, els 600 m.ll., anava en 3a posició. Amb una gran carrera, parant el cronòmetre amb una marca personal de 1'46”32, va poder contrarestar la diferència de punts i avançar una posició en el podi assolint la medalla d’argent. Amb un total de 3.090 punts batia el rècord de Cambrils de l’especialitat. La marca del salt d’alçada va servir per poder participar al Campionat d’Espanya, mentre que el de 100 tanques, salt de llargada i 600 m. llisos són mínimes de participació al Campionat de Catalunya.

Noa Antón Pentatló S-14

La Noa va encetar la competició amb una 5a. posició a la primera sèrie dels 80 m. tanques, parant el crono amb un temps de 15"12, que suposava ser marca personal. Minuts més tard igualava la seva marca personal al salt d'alçada al superar el llistó a 1.22 m. Tot seguit prenia part al llançament de pes, on assolia un millor llançament de 6.47 m. A continuació disputava el salt de llargada, amb un millor registre personal de 4.51 m. Acabava la competició amb els 80 m. llisos, on guanyava la primera sèrie amb una millor marca personal de 10"95. En el total del Pentatló assolia una nova marca personal sumant 2.084 punts i la 9a. posició final. Les marques del 80 m. tanques, salt de llargada i 80 m. llisos són mínimes de participació al Campionat de Catalunya.

Sílvia García Pentatló S-14

La Sílvia era 6a. a la segona sèrie dels 80 m. tanques, parant el crono amb un temps de 15"21. Continuava amb un millor intent de 1.19 m. al salt d'alçada. Tot seguit prenia part al llançament de pes, amb una millor marca personal de 7.63 m. A continuació disputava el salt de llargada, amb una marca personal de 4.26 m. Acabava la competició amb els 80 m. llisos, on era 5a. a la 1a. sèrie amb una marca personal de 11"70. En el total del Pentatló sumava 1.898 punts, que suposava ser marca personal, amb la que assolia la 13a. posició final.

Enzo Maté Tetratló S-12

L’Enzo va començar la competició amb una 3a. posició a la primera sèrie dels 60 m. llisos, parant el crono amb un temps de 9"25, prop de la seva marca personal. Minuts més tard assolia marca personal al salt de llargada amb un millor intent de 4.07 m. Tot seguit prenia part al llançament de pes, on assolia un millor llançament de 5.44 m. Acabava la competició amb marca personal al salt d'alçada al superar el llistó a 1.18 m. En el total del Tetratló assolia una nova marca personal sumant 860 punts i la 9a. posició final.

 

Comenta aquest article