Esports

L’Estadi Municipal d’Atletisme, escenari del primer campionat local en pista

Per Pere Ferrando

 
 
 A dalt, una de les proves de curses de tanques. A sota, una atleta fent el llançament de pes
Aquest cap de setmana ha tingut lloc una jornada històrica per a l’atletisme local. Ahir, diumenge, es disputava, per primer cop a Cambrils, un campionat d’atletisme en pista, concretament al nou Estadi Municipal d’Atletisme.

Fidel a la tradició de cada final de curs i de temporada, es va disputar el XV Campionat Local d’Atletisme. Aquesta competició, organitzada pel Club Atletisme Cambrils, és el referent dels escolars de Cambrils que volen provar les seves qualitats atlètiques en les diferents disciplines de curses, salts i llançaments que hi tenen lloc. Enguany, la competició canviava el seu escenari habitual del circuit de gespa de la riera d’Alforja de Cambrils, per la nova instal·lació.

Bateig del tartan

Aquesta fita ha estat designada com el “bateig del tartan”, ja que aquest esdeveniment obria les portes de la pista d’atletisme, en el caire competitiu, a tots els habitants de Cambrils, especialment als nois i noies en edat escolar.

Per aquest motiu, enguany el format ha patit certes modificacions. Una és que la prova ha tingut un caire oficial, amb la presència de jutges de la Federació Catalana d’Atletisme que han certificat les marques assolides durant la jornada. Això ha implicat que els atletes han dut dorsals que podran guardar com a record de la jornada. Tanmateix, entremig de les proves de promoció, alguns dels atletes que han escrit pàgines daurades de l’atletisme local hi van prendre part a mode d’exhibició per mostrar les seves qualitats atlètiques per primer cop a casa. Així, es van poder presenciar duels competitius de l’Ignasi Fernández i el Miquel Àngel Jiménez al 1.500, de l’Òscar Gargallo i el José Carlos Martín al 110 metres tanques i del Ramiro Iserte i el Santos Arza al llançament de pes. Cal recordar que tots ells han guanyat medalles en campionats de Catalunya i han participat en campionats d’Espanya en la seva etapa competitiva.

Aquesta competició ha tornat a tenir una resposta excepcionalment positiva, ja que s’hi van aplegar 125 participants entre totes les categories, una xifra que converteix aquesta edició en la segona edició més participativa, després de la inicial. Aquest fet demostra que l’afició per aquest esport és viva i que, gràcies a la pista d’atletisme, pot tenir un caire creixent.

Memorial Carolina Marín

Un dels vessants de la competició va ser el VIII Memorial Carolina Marín, que premia els joves més qualificats en l’apartat de la velocitat. És un reconeixement al record de la Carolina Marín, atleta del club que ens va deixar fa vuit anys, però que tot i així encara és posseïdora del rècord absolut de Cambrils dels 100 metres llisos. Els guanyadors de cada categoria reben un trofeu amb la figura d’una noia en plena cursa.

Els atletes guanyadors en el VIII Memorial Carolina Marín van ser: en categoria benjamí els guanyadors van ser Àlex Gimeno i Carolina Molina; en aleví, Pau Gimeno i Courtney Simms; en infantil, Adrià Triviño i Iara Masaguez, i en absoluta, Carlos Martínez i Judith Codorniu.

Volta d’honor

Un cop acabades les curses i abans del repartiment de medalles i trofeus, el Club Atletisme Cambrils va promoure un acte d’inauguració de caire social. Gent que amb el seu esforç al llarg de més de 25 anys ha fet possible la construcció de la pista d’atletisme va donar una simbòlica “volta d’honor” convidant tots els presents a acompanyar-los. Josep Salceda, president del Club des de la seva fundació, fins i tot es va permetre un esprint demostrant un bon estat de forma tot i els seus més de 80 anys.

Una festa social de l’atletisme que va ser exitosa gràcies a la col·laboració dels centres educatius, i de forma especial la dels seus mestres d’Educació Física, per haver donat la màxima difusió possible d’aquesta competició als seus alumnes.

Igualment, cal donar les gràcies a la col·laboració econòmica d’institucions, empreses particulars i entitats financeres que, amb la seva aportació, fan possible que la flama de l’atletisme es mantingui encesa.

Comenta aquest article