Informació general

Obres

S'instal·la el dipòsit separador que eliminarà els residus nocius de l'aigua de pluja a la rambla de Jaume I

Ahir, una grua de grans dimensions va col·locar el dipòsit dins del forat que s'havia excavat prèviament per tal d'instal·lar aquesta peça que té una mida de 13 metres de longitud

Per Redacció

El dipòsit s'ha col·locat en el tram inferior de la Rambla de Jaume I
El dipòsit s'ha col·locat en el tram inferior de la Rambla de Jaume I | Lluís Rovira i Barenys

Dos mesos després del seu inici, les obres de remodelació de la rambla de Jaume I avancen a bon ritme. Si fa un mes, el passat 28 de març, s'iniciaven els treballs d'excavació per a la instal·lació d'un dipòsit decantador per separar els hidrocarburs que arrossega l’aigua de pluja de la superfície dels carrers, ahir dimarts, es feia la col·locació d'aquesta gran peça. Es tracta d'un aparell que té una mida de 13 metres de longitud i 3,5 metres de diàmetre. Precisament, els treballs previs que es van fer fa un mes van consistir en perforar el sòl per clavar unes planxes metàl·liques que aguantin el terreny i el formigonat de la base una tècnica pel drenatge del nivell freàtic. La base de formigó serveix per ubicar el dipòsit a la cota adequada per la recollida d’aigua de pluja, que ve condicionada per la nova canalització dels col·lectors de pluvials.

Concretament, aquest dipòsit s'ha ubicat entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic. Aquests treballs de col·locació han estat força aparatosos donades les dimensions del dipòsit i que han necessitat d'una grua de grans dimensions amb un braç extensible per col·locar-lo dins el forat. El dipòsit permetrà un pre-tractament de l’aigua de pluja abocada a la platja per separar elements sòlids i flotants i eliminar els olis i greixos que arrossega de la superfície dels carrers, tal com exigeix la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat de Catalunya. 

Diferents imatges del dipòsit que s'ha instal·lat al tram final de la rambla de Jaume I (Fotos: cedides)

Aquesta setmana es treballarà en la xarxa de pluvials d'alguns carrers

Aquesta actuació forma part de la remodelació de la xarxa de col·lectors, prevista dins del projecte de remodelació de la Rambla de Jaume I i els carrers adjacents. A més de la col·locació del dipòsit, aquesta setmana l’empresa adjudicatària treballarà en la xarxa de pluvials del carrer de Roger de Flor sud, els col·lectors a la Rambla entre carrer de les Barques i de Roger de Flor, les rases i serveis de la plaça d'Aragó i els serveis residuals i pluvials de la rotonda del Nàutic.  

Evolució de les obres de la rambla

La informació de l’evolució de les obres es pot consultar a l’espai Diari d’Obres del web de la Rambla Jaume I, que s’actualitza setmanalment. Les obres de transformació d’aquesta artèria del municipi van començar a meitats del passat mes de febrer.

Durant aquest passat mes de març, es va treballar en el clavegueram i en els pluvials de la rambla –entre la plaça de la Constitució i el carrer de les Drassanes– i els carrers adjacents. A finals de març també es van iniciar els treballs de clavegueram de la part sud del carrer de Juan Sebastian Elcano, entre la Rambla i el carrer de Pau Casals.

Comenta aquest article