Societat

Aniversari

El Casal Municipal de la Gent Gran celebra el seu 25è aniversari

Unes 200 persones usuàries d’aquest equipament van participar a la festa el passat divendres 22 d’abril

Per Redacció

Un moment de la festa de celebració del 25è aniversari del Casal Municipal de la Gent Gran
Un moment de la festa de celebració del 25è aniversari del Casal Municipal de la Gent Gran | Cedida

El Casal Municipal de la Gent Gran va celebrar el seu 25è aniversari amb un extens programa d’activitats que es va portar a terme el passat divendres 22 d’abril durant tot el dia. La festa va començar a les 13 hores amb un concert vermut del grup Cover-H i posteriorment més d’un centenar de persones es van quedar al dinar de germanor, que va comptar amb la participació de l’alcalde, Oliver Klein, la regidora de Benestar Social, Yolanda Quílez, i altres regidors i regidores del consistori. 

Durant la sobretaula, es van iniciar les accions teatrals. Uns pintorescos personatges van aparèixer a la cafeteria i van interactuar amb el públic sempre amb un toc d’humor per fer riure a tothom. Els actors, avesats a fer intervencions de teatre de carrer, van ser els encarregats de presentar els diferents esdeveniments que es van anar succeint durant la celebració. A continuació, la parella d’humoristes van treure el pastís d’aniversari i va començar l’acte protocol·lari, amb les intervencions de l’alcalde i la regidora de Benestar. En acabar, la coral Les Veus del Casal va cantar l’aniversari feliç i dues cançons més i un grup de 20 persones de l’activitat de balls llatins del Casal va amenitzar la festa amb un seguit de coreografies. 

Photocall a la festa i concert

Mentrestant, es va instal·lar un photocall a la sala de jocs de la planta baixa perquè tots els assistents a la festa s’hi poguessin fotografiar i tenir un record de l’esdeveniment. L’original instal·lació es va decorar amb elements de l’acte com el número 25, bafarades tipus còmic i ulleres divertides. Els retrats es van imprimir al moment i es van lliurar directament als seus protagonistes.

L’última activitat va ser el concert de Cover-H, format per Helena Tarragó (veu) i Jorge Varela (piano), que van oferir un repertori elegant i variat amb peces imprescindibles de música de pel·lícules, clàssics de jazz i èxits del pop de tots els temps. A la mitja part es va repartir pastís d’aniversari i una copa de cava a les gairebé 200 persones assistents a la festa. 

L’Apunt

La història del Casal

El Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils va obrir les portes el  15 de febrer de 1997 i en el transcurs del primer any es van posar en marxa 10 activitats formatives i s’hi van associar 1.532 persones usuàries. Donat l’èxit, l’any 2000 es van iniciar les obres d’ampliació del casal i el 2003 es van inaugurar les tres noves plantes de l’edifici, que va passar dels 970 m2 als 2.641 actuals. 

Actualment el casal té més de 4.500 persones usuàries i ofereix més de 32 activitats (gimnàstica, tai-chi, teràpia psicomotriu, ioga, caminades per rutes saludables, dinamització dels parcs esportius, teatre, coral, patchwork, pintura a l’oli, dibuix, costura, puntes de coixí, pintura sobre diversos suports, etc.) tan durant el curs lectiu com a l’estiu. 

Des del seu inici, el casal ha ofert diferents serveis per cobrir necessitats com la podologia i la cafeteria menjador, a uns preus especials per les persones usuàries. A més, el casal és seu social de diferents entitats de caire social, com els Amics de la Gent Gran, les Aules d’extensió Universitària per a gent gran, el Club billar, l’Associació Dominó, l’Associació de Familiars malalts d’Alzheimer Costa Daurada i l’Espai de salut mental Dr. Tosquelles.