Informació general

PSC, ERC i ICV arriben a l'acord per formar el govern municipal per a aquesta legislatura

Per Lluís Rovira i Barenys



Joan Recasens (ERC), Robert Benaiges (PSC) i Salvador Matas (ICV) en la presentació de la memòria de legislatura, el passat 26 de març
L'acord entre les tres forces polítiques que han format l'equip de govern aquesta passada legislatura, PSC, ERC i ICV, és un fet. PSC, de moment amb nou regidors, ERC amb dos i ICV amb un repetiran el pacte de govern per a la legislatura 2007-2011. L'acord es va tancar ahir i avui, aquest matí, es presenta en roda de premsa. Els tres partits repeteixen govern, però sembla ser que hi haurà canvis importants en l'organigrama de govern i en la distribució de les regidories.

L'acord arriba dotze dies després de les eleccions i després que s'hagi parlat d'altres possibilitats de pacte. Una d'aquestes possibilitats, apuntada pel mateix alcalde en funcions, era la d'ampliar el pacte tripartit a una quarta força, en aquest cas CiU. També s'ha arribat a contemplar, en el decurs d'aquests dies, la possibilitat de formar un govern entre la PLIC, CiU, PP i ERC, sense que les converses hagin arribat a bon port.

Pendents de la decisió de la Junta Electoral

D'altra banda la Junta Electoral Central encara no s'ha pronunciat respecte al recurs presentat pel PP. Les previsions són que demà dissabte es conegui la seva resolució. En cas que no es doni per vàlid cap dels vots nuls impugnats, el PP contempla la possibilitat de presentar un contenciós administratiu contra aquesta resolució. En aquest cas es retardaria la constitució del nou ajuntament, prevista inicialment per al proper 16 de juny, fins a la primera setmana de juliol.

Comenta aquest article