Informació general

Reconeixement

El cap de la Policia Local és distingit per la seva trajectòria en el marc del Dia de les Esquadres

També van rebre felicitacions del Cos de Mossos d’Esquadra un sergent i un caporal de la policia cambrilenca

Per Redacció

L'alcalde Oliver Klein i el regidor David Chatelain amb els caps de la Policia Local de Cambrils
L'alcalde Oliver Klein i el regidor David Chatelain amb els caps de la Policia Local de Cambrils | Cedida

El cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, va ser distingit aquest passat dijous per la seva trajectòria en el marc del Dia de les Esquadres de la Regió Policia del Camp de Tarragona. També van rebre felicitacions del Cos de Mossos d’Esquadra un sergent i un caporal de la policia cambrilenca que van realitzar una investigació i van participar en l’operatiu conjunt per desarticular un grup organitzat que cometia delictes contra la salut pública per cultiu i tràfic de drogues. 

La felicitació del cap de la Policia Local, Josep Muñoz, vol reconèixer la bona coordinació, la predisposició per col·laborar per millorar la seguretat i, en definitiva, la feina realitzada durant la seva llarga trajectòria professional, que ha desenvolupat íntegrament al cos cambrilenc. Muñoz va entrar a formar part de la Policia Local com a agent el 27 d’abril de 1982, quan la plantilla només tenia 18 guàrdies. Deu anys més tard va ascendir a sergent i el 2002 va fer el primer curs de sotsinspector que es va oferir a policies locals i mossos. Des del juliol del 2010 és el cap de la Policia Local de Cambrils i enguany es jubilarà després de 40 anys al cos. 

Reconeixement a accions policials destacades

Per altra banda, el sergent i caporal de la Policia Local guardonats van tenir un paper clau en la investigació per detenir un grup de cultivava, distribuïa i venia marihuana. La investigació va començar arran d’una investigació de la Policia Local de Cambrils d’un pis situat al municipi que havia aixecat sospites. Davant d’aquestes informacions, a finals del 2020 els Mossos van crear un equip conjunt amb agents de la Policia Local de Cambrils i van estar durant setmanes investigant el pis i les persones relacionades, fins que es va comprovar que havien marxat del país. 

Les gestions policials es van reprendre el març del 2021 quan es va tornar a detectar activitat al pis investigat i va ser llavors quan els policies van descobrir que els investigats conformaven una organització criminal dedicada al cultiu exterior de marihuana. A Cambrils hi havia el cap de l’organització, un ciutadà albanès de 50 anys, la seva parella, una dona espanyola de 47 anys, i el germà del líder, un ciutadà albanès de 33 anys. Tant la parella com el germà del cap de l’organització tenien rols destacats en l’entramat criminal. Del resultat de les indagacions, els investigadors van poder ubicar tres plantacions exteriors de marihuana al Priorat, on els caps de l’organització havien portat a ciutadans albanesos per fer de jardiners. Concretament, les plantacions es trobaven a Ulldemolins, Cabacés i la Figuera. 

L’alcalde, Oliver Klein, i el regidor de Seguretat Ciutadana, David Chatelain, van acompanyar els policies distingits a l’acte de lliurament de felicitacions i condecoracions, que es va celebrar al Centre Cultural Municipal de Valls. Durant l’esdeveniment es van reconèixer actuacions rellevants i meritòries a agents dels Mossos d’Esquadra, així com altres cossos de seguretat, personal de l’administració i ciutadania que hi ha col·laborat.  

Comenta aquest article