Informació general

Estafes

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal dedicat a cometre estafes por Internet

Nombroses províncies, entre les quals la de Tarragona, han estat afectades per la magnitud de l'operació

Per Redacció

Imatge del dispositiu policial de la Guàrdia Civil
Imatge del dispositiu policial de la Guàrdia Civil | Cedida (Guàrdia Civil)

La Guàrdia Civil ha detingut a Picassent (València), en el marc de l'operació "SALAR", dos homes de 26 i 29 anys, per 48 delictes d'estafa comesos a través d'Internet. Se'ls imputen, a més, els delictes següents: usurpació d'identitat, falsedat documental, furt i pertinença a grup criminal. Estan sent investigats pels mateixos fets, quatre homes més i una dona, d'entre 25 i 54 anys i tots ells de nacionalitat espanyola.

Els fets van tenir lloc a finals de l'any 2021, quan va començar la investigació arran de la denúncia d'un dels perjudicats a qui havien usurpat la identitat per a l'obertura de comptes bancaris al seu nom. Els integrants del grup criminal obtenien les dades personals dels perjudicats gràcies a una plataforma online on s'oferia el lloguer d'un pis per, posteriorment, donar d'alta línies telefòniques, obrir comptes bancaris i comprar productes de tota mena per Internet (bicicletes elèctriques, consoles, ordinadors, rellotges, visors, prismàtics) que després venien en una coneguda aplicació de compravenda. A més, el grup criminal estava implicat en la comissió de diversos furts a la distracció de documentació personal, una d'una ronyonera, mentre que l'altre va tenir lloc a l'interior d'un vehicle. Tots dos van tenir lloc a València. Aquesta documentació era utilitzada amb posterioritat amb les mateixes finalitats delictives. Es calcula que, de moment, el valor de l'estafat és de més de 200.000 euros, ja que l'operació continua en curs.

A causa de la magnitud de l'operació han estat diverses les províncies afectades per aquests fets: la Corunya, Alacant, Barcelona, ​​Castelló, Granada, Guipúscoa, Lleida, Madrid, Tarragona, València i Saragossa. Les diligències han estat lliurades al Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Picassent.

Comenta aquest article