Societat

Reciclatge

S'impulsa una campanya per reciclar les maquinetes d'afaitar des de casa i evitar que acabin a l'abocador

Per Redacció

La campanya busca reciclar les maquinetes d'afaitar
La campanya busca reciclar les maquinetes d'afaitar | Cedida

S'impulsa una campanya per reciclar les maquinetes d'afaitar una vegada finalitzada la seva vida útil. Per primera vegada, es podran reciclar des de casa les maquinetes d'afaitar d'un sol ús, les maquinetes recarregables i els recanvis independentment de la seva marca comercial. Per a fer-ho, només han de descarrega-se de manera gratuïta un sobre amb segell franquejat i dipositar les maquinetes i els recanvis usats per a ser reciclats.

Aquest programa de reciclatge és impulsat per TerraCycle, companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar, juntament amb Gillette i Venus. L'objectiu de la iniciativa és impulsar el reciclatge de maquinetes d'afaitar, donar-los un segon ús i contribuir a l'economia circular dels productes de neteja personal.

Un cop recollides les maquinetes d'afaitar, es netegen i se separen els materials: el metall es fon en lingots per a ser reutilitzat i el plàstic es transforma en grànuls que es tornen a modelar per a crear productes nous d'ús diari.

Punts de recollida públics a la ciutat

TerraCycle anima a entitats, negocis, centres educatius, botigues, gimnasos i biblioteques de la ciutat a convertir-se en punts de recollida. D'aquesta manera, i sense cap cost, aquestes entitats facilitaran als cambrilencs la possibilitat de dipositar les seves maquinetes d'afaitar en punts públics de recol·lecció perquè siguin reciclades.

Per a fer-ho, han d'inscriure's gratuïtament en la pàgina web del programa. Una vegada inscrits, rebran les seves caixes contenidors que, una vegada plenes, TerraCycle recollirà per a donar una segona vida a les maquinetes.

Ana Almeida, directora de comunicació de TerraCycle a Espanya: "sabem que la ciutadania de Cambrils està molt compromesa amb el medi ambient i l'ecologia, per la qual cosa confiem que la ciutat comptarà aviat amb molts punts de recollida gràcies al seu potent i actiu teixit associatiu i social". TerraCycle recompensa la implicació dels punts de recollida amb donacions econòmiques per a entitats benèfiques segons el volum de residus recollit. Fins avui, a través de diversos programes de TerraCycle s'han donat més de 77.000 € a 117 organitzacions benèfiques a Espanya.

L’Apunt

TerraCycle a Espanya

TerraCycle, companyia especialitzada en el tractament de residus difícils de reciclar pels sistemes tradicionals, ha recollit a Espanya més de 9,3 milions de productes difícils de reciclar en els seus 10 anys de trajectòria al país. Només el 2021 va recollir més de 20.000 Kgs de residus rebutjats per a donar-los una segona vida. Material d'escriptura, maquinetes d'afaitar, càpsules de cafè, productes d'higiene bucal i cartutxos i tòners d'impressora són alguns dels residus que TerraCycle recull per a evitar que acabin a l'abocador i transformar-los en nous productes.

TerraCycle opera a 21 països de tot el món i el 2021 va recol·lectar més de 1,6 milions de Kg de residus.

Comenta aquest article