Informació general

Obres

Adif inicia la construcció de la nova estació ferroviària Salou-PortAventura

El cost de l'obra supera els 12,4 milions d'euros però té finançament europeu

Per ACN

Operaris fent moviments de terres de la nova estació ferroviària Salou-PortAventura
Operaris fent moviments de terres de la nova estació ferroviària Salou-PortAventura | Cedida a ACN per Adif

Adif fa els treballs previs per a la construcció de la nova estació ferroviària de Salou-Port Aventura, una obra que superarà els 12,4 milions d'euros de cost, finançats amb fons europeus Next Generation. Els operaris han desbrossat la vegetació i faran els moviments de terres necessaris per posar els fonaments de l'estructura: una estació de viatgers, un aparcament i la urbanització de la zona. Des de la posada en marxa de la variant Vandellòs-Tarragona, els viatgers que van a Salou han de baixar a l'estació de PortAventura, que necessita més serveis per fer d'estació terminal municipal. Per això s'ha d'ampliar i millorar la funcionalitat actual. Les obres les executa Copcisa i han d'estar llestes en 24 mesos.

El projecte preveu un nou edifici per a passatgers, que tindrà vestíbul amb zona d'espera, la zona de venda de bitllets i atenció al client i una zona d'explotació privada amb dependències internes, habitacions d'instal·lacions, un local comercial i lavabos públics.

També es remodelaran les andanes i se'n construirà un de nou de dimensions paregudes a l'actual (240 metres de llarg i 5 metres d'ample). Les dues andanes estaran unides en una punta amb una plataforma de 9,5 metres que els connectarà a l'edifici de l'estació. L'estació Salou-PortAventura tindrà un aparcament per a 200 vehicles i s'urbanitzaran els accessos.

Comenta aquest article