Societat

Formació

L'institut Ramon Berenguer IV participarà a la jornada «24h d'Innovació Barcelona»

Per Redacció

Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la jornada «24h d'Innovació Barcelona»
Imatge d'arxiu d'una edició anterior de la jornada «24h d'Innovació Barcelona» | Cedida

Equips de tres instituts de Cambrils, Tarragona i Tortosa –formats tots ells només per estudiants–, plantejaran en una jornada solucions reals a desafiaments llençats per grans corporacions. Els centres participants són l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, l’Institut Cal·lípolis de Tarragona i l’Institut de l'Ebre de Tortosa. Aquest esdeveniment és una oportunitat perquè l’alumnat de Formació Professional posi en acció les seves idees, participant com a protagonistes en la co-creació de solucions innovadores a reptes de grans empreses.

En total hi participaran 18 centres de Catalunya i un centenar d'arreu de l'Estat i d'Europa que s'han inscrit en la tercera edició de les 24h d’Innovació Barcelona, sota el hastag #24hInnovaBCN. Empreses capdavanteres de diversos sectors com DTT Data, Vueling, Caprabo o AirK, l’Hospital de la Vall d’Hebron i l’Hospital Clínic o institucions com el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), entre d’altres, ja han confirmat la participació en aquest certamen que es planteja com una marató de 24 hores d’innovació.

24 corporacions plantejaran reptes reals als equips d'alumnes

Són 24 corporacions que plantegen un repte a aquests centres d’FP. Aquests reptes són qüestions reals no resoltes, plantejades per aquestes corporacions. Els equips, d’entre 6 i 8 alumnes de diferents famílies professionals, hauran d’elaborar una proposta aplicable que resolgui el repte. Per això comptaran amb entre 2 i 3 formadors que faran de shakers o mediadors: dinamitzaran el grup perquè doni forma a les propostes de solució, mitjançant estratègies de Design Thinking, una metodologia dinàmica que ha de posar en joc les competències de cadascuna de les persones integrants del grup perquè el resultat sigui el més ric possible. El professorat participant accedirà prèviament a una càpsula formativa.

El centre guanyador obtindrà un premi de 1.500 euros, i els finalistes tindran accés a uns campaments d’innovació durant 3 dies. La tercera edició de les 24h d’Innovació Barcelona, organitzada pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, compta amb el suport de CaixaBank dualiza. Enguany, l’objectiu és difuminar les fronteres i ampliar la xarxa de centres participants a tots els centres d’FP d’Espanya i d’Europa per mostrar el talent de l’alumnat i les seves possibilitats reals en l’entorn professional.

Comenta aquest article