Esports

Vela

Joan Domingo, del Club Nàutic Cambrils, es proclama subcampió d’Espanya Absolut d’Optimist

El Campionat d'Espanya de la classe Optimist s'ha disputat al Club Nàutic El Masnou entre el 12 i el 17 d'abril i ha reunit a 149 regatistes de les seleccions autonòmiques de l'estat

Per Redacció

Joan Domingo, en un moment d'una de les proves del Campionat d'Espanya d'Optimist
Joan Domingo, en un moment d'una de les proves del Campionat d'Espanya d'Optimist | Cedida

El Campionat d'Espanya de la classe Optimist disputat al Club Nàutic El Masnou entre el 12 i el 17 d'abril ha reunit a 149 regatistes de les seleccions autonòmiques de l'estat. La meteorologia, molt variable i poc habitual per a la zona, ha complicat força les quatre jornades de Campionat i ha permès celebrar un total de vuit proves.
En la primera jornada, dijous, marcada per vents de 20 nusos, es van completar dues proves. En la primera d’elles, Joan Domingo feia un primer, començant amb molt bon peu el Campionat. Divendres, va ser jornada en blanc a causa de la falta de vent. Tot i els esforços de l'organització, els regatistes van esperar a l'aigua i finalment es cancel·laven les proves. El tercer dia s'iniciava amb força espectatives per navegar, però, un cop donada la senyal Delta a les 11:30h, i de tenir a tots els regatistes a l'aigua preparats per començar, una nova caiguda del vent va provocar la tornada dels participants a terra. Sortosament a les 15:30h van poder tornar a sortir i celebrar dues proves. El Campionat acabava diumenge amb unes condicions meteorològiques idònies que van permetre realitzar quatre proves i que donaven com a Subcampió absolut al regatista del CNCB Joan Domingo, que recollia feliç el seu trofeu.

El podi el completaven Carlos Espi, del Real Club Náutico de València com a Campió i Miguel Padrón, del Real Club Náutico de Gran Canaria, tercer. Els i les regatistes del CNCB Joan Fargas, Miguel Garcia, Cristina Guillén, Iker Múgica i Àlvar Vila han format part també de l'equip de la Selecció Catalana que ha participat a la competició. Una experiència formidable i de la qual n'estan molt satisfets els seus entrenadors, Bea Muro, Oriol Oliva i Leandre Garcia. Ara, a tots ells els espera la Copa de España, que tindrà lloc del 12 al 15 de maig a Tenerife. D'allí hi sortiran els classificats per a l'Europeu, que enguany es celebra a Dinamarca; i per al Mundial, que serà a Turquia.

Joan Domingo, al podi com a subcampió de la classe Optimist

 

Comenta aquest article