Societat

Setmana Santa

La benedicció de palmes i rams a les parròquies cambrilenques enceta els actes litúrgics de la Setmana Santa

Per Berta Ruiz

Benedicció de les palmes i els rams, ahir al matí, al pati de l'Ermita
Benedicció de les palmes i els rams, ahir al matí, al pati de l'Ermita | Berta Ruiz

Ahir, Diumenge de Rams, es van iniciar els actes litúrgics de la Setmana Santa a Cambrils, després de la Missa de la Mare de Déu dels Dolors aquest passat divendres 8 d'abril. La benedicció de palmes i rams a les parròquies cambrilenques va marcar la matinal: a dos quarts de dotze es va fer al pati de l'Ermita de la Mare de Déu del Camí i a les 12 del migdia es va fer a la plaça de l'església de Sant Pere. A la parròquia de Santa Maria de Vilafortuny es va fer la benedicció dels rams, tant dissabte a la tarda com diumenge al matí.

Després de l'intens ruixat que va caure ahir al matí, el temps va ser benèvol i va permetre la celebració d'aquesta benedicció que va reunir força gent al pati de l'Ermita. Molta canalla va poder lluir les seves palmes i palmons, així com branques d'olivera. Dos anys després es podia recuperar, doncs, aquest acte tan tradicional que enceta la Setmana Santa.

Trasllat de la imatge de Jesús Natzarè, demà, Dimarts Sant

Demà, Dimarts Sant, també es recuperarà el solemne trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria. A les 20.45 hores, a la parròquia de Sant Pere, es farà una pregària feta cant amb la capella polifònica de Sant Pere i a les 21 hores s'iniciarà el recorregut.

Comenta aquest article