Cultura

La pianista Liliane Questel ofereix un concert a l'Escola de Música de Cambrils

Per Judit Pinazo



La pianista Liliane Questel ahir al vespre en un moment del concert
Ahir al vespre es va celebrar a l'Escola de Música de Cambrils un concert de piano a càrrec de Liliane Questel, reconeguda pianista amb una carrera professional plena d'èxits i amb una experiència que l'ha portat a recórrer mig món.

En l'acte d'ahir, celebrat a la sala Beethoven de l'Escola de Música, la pianista va interpretar peces de J.S. Bach, Joseph Haydn i Edvard Grieg. Tal i com explicava el director de l'Escola de Música –Miquel Javaloy–, el concert es va organitzar aprofitant l'estada de la pianista a Cambrils abans d'iniciar una gira per Europa. Segons Javaloy, Liliane Questel està a Cambrils des de divendres passat, ja que té alguns coneguts al municipi, per adaptar-se després del viatge fet des dels Estats Units i descansar. Durant aquests dies i abans d'iniciar la gira per Europa, va demanar a l'Escola de Música si podia assajar amb un piano. Després d'haver estat estudiant al centre durant tot el cap de setmana, Liliane Questel va voler oferir ahir al vespre, en senyal d'agraïment, un concert per als alumnes de l'Escola de Música.

La seva carrera internacional com a solista, concertista i pianista l'ha portat per França, Itàlia, l'Estat espanyol, Àustria, el Canadà i nombrosos escenaris dels Estats Units. Guardonada al concurs internacional William Kapell a Maryland (EUA), Liliane Questel ha participat en festivals tant a Europa com als Estats Units i ha tocat amb les orquestres simfòniques de Bèlgica, Anvers, Màlaga, Missisipí, Bremerton, Michigan, Baltimore o la Filharmónica de Cuba, entre d'altres.

Destacar per altra banda que Liliane Questel ha participat durant quatre temporades al Festival de Música de Cambrils.

Liliane Questel, nascuda a Haití, és titulada al Conservatori Royal de Brusel·les i va obtenir el doctorat a l'Institut Peabody de Baltimore, sota la direcció del cèlebre pianista i professor Leon Fleisher. Actualment viu a Nova York.

Comenta aquest article