Societat

Educació

L'institut Ramon Berenguer IV organitza la Primera Jornada de Formació Professional Dual

L'acte es va celebrar a l'Ateneu Juvenil i va tenir com objectiu mostrar tant a empreses com alumnes els beneficis que té la Formació Professional Dual

Per Jason Wells

Un moment de la Jornada de Formació Professional Dual a l'Ateneu Juvenil de Cambrils
Un moment de la Jornada de Formació Professional Dual a l'Ateneu Juvenil de Cambrils | Jason Wells

Amb objectiu d'apropar la formació escolar a les empreses, ahir, va tenir lloc la Primera Jornada de Formació Professional Dual a l'Ateneu Juvenil. La trobada va ser organitzada per l'institut Ramon Berenguer IV i va comptar amb la presència de l'alcalde de Cambrils, Oliver Klein; la coordinadora d'FP del Departament d'Educació de Tarragona Rosa Carbonell Martí, i diferents empreses de la zona.

Importància de la cooperació entre empreses i instituts

L'acte va començar amb la intervenció de l'alcalde Oliver Klein, que va destacar la importància de la jornada i la necessària col·laboració que han de mantenir alumnes, professors i entitats perquè tots puguin créixer professionalment. "Estic agraït de ser-hi aquí i veure de primera mà la voluntat i el desig de reforçar aquest projecte per part d'empreses i instituts; ens trobem davant de futurs professionals que de ben segur treballant conjuntament podran desenvolupar-se exitosament al món laboral", comentava.

La jornada va ser profitosa tant per a empreses com alumnes: les entitats col·laboradores van poder conèixer de primera mà els cicles formatius que s'imparteixen al centre i l'alumnat va poder entendre com serà el món laboral que els espera gràcies a la participació de representants de diferents companyies locals. Ana Espadero, directora de l'institut Ramon Berenguer IV de Cambrils, es va mostrar molt contenta per la xerrada organitzada pel seu centre i va manifestar que aquesta "serà la primera de moltes" ja que considera importants aquests actes per donar a conèixer a l'alumnat la realitat professional que es trobaran en un futur.

"L'FP Dual dota de major autonomia a l'estudiant"

Xavi Prudenci, prospector de l'FP Dual, va destacar la major autonomia i desenvolupament que adquireix l'alumne gràcies a la Formació Dual, sabent que si contínuament està rodejat de professionals, la formació serà de major qualitat. En aquest sentit, va remarcar l'èxit d'aquest tipus de formació per totes dues parts ja que els sondejos que s'envien tant a empreses com alumnes són molt favorables. "Considerem que aquesta formació dota de major autonomia a l'estudiant a l'estar sempre en contacte amb professionals; per altra part, segons ens mostren les dades, tant l'alumnat com la empresa estan contents, i ho veiem amb una nota de '9' a les enquestes", afirmava.

Aposta pels joves

Jesús Fernández, de Viajesparati.com, es va dirigir als estudiants presents mostrant-los la forma en la que treballa la seva empresa. En la seva intervenció, va destacar que la major part de la seva plantilla està formada al territori i que la mitjana d'edat és de 26 anys, deixant ben clar que s'aposta per joves professionals. Fernández va recalcar la importància de la Formació Dual, afirmant que des de l'any 2014 aposten per ex-alumnes de FP Dual i va fer un símil amb el futbol, titllant-la de "cantera" i que la clau està en "escoltar els centres, adaptar-se a les noves tecnologies i a les noves idees que aporta la gent jove".

Per últim, va intervenir l'Àxel, un ex-company de Formació Professional de l'institut Ramon Berenguer IV que va comentar a tots els assistents la seva experiència realitzant aquests estudis i el beneficiós que va ser per a ell. L'acte va finalitzar amb una "taula rodona" per debatre els aspectes que havien quedat a l'aire i posteriorment es va dur a terme un Coffee Break per a tots els presents.

 

Comenta aquest article