Informació general

Obres

L'Ajuntament retira una tanca de l'hotel del Pòsit per guanyar espai al carrer de Pau Casals

El consistori cambrilenc ha actuat subsidiàriament després d’enviar tres avisos a l’empresa promotora de les obres

Per Redacció

Tanca que limita les obres de construcció de l'hotel del Pòsit per la part del carrer de Pau Casals
Tanca que limita les obres de construcció de l'hotel del Pòsit per la part del carrer de Pau Casals | Cedida

L’Ajuntament ha retirat subsidiàriament la tanca d’obres del darrere de l’hotel de la plaça del Pòsit per guanyar espai al carrer de Pau Casals. El consistori cambrilenc ha realitzat l’actuació de manera subsidiària després d’enviar tres avisos a Natarent Cambrils i no obtenir resposta. Així doncs, el cost dels treballs es carregarà a aquesta empresa, que hauria d’haver deixat aquest espai lliure mentre no es reprenguin les obres. 

El regidor d’Urbanisme, Enric Daza, ha explicat que era necessari retirar la tanca abans de Setmana Santa per facilitar la circulació de vianants i vehicles en aquest punt, que es troba en l’anella de serveis de l’àmbit de les obres de la Rambla. "Retirar la tanca era necessari, urgent i imprescindible, i per això davant el silenci de l’empresa responsable no ens podíem quedar de braços creuats i hem optat per l’execució subsidiària, que és una atribució administrativa que tenim des de la regidoria d’Urbanisme i que hem utilitzat en aquesta ocasió i ho farem sempre que faci falta", ha afirmat Daza. "Les obres de la Rambla requereixen disposar de les màximes facilitats, tant per la circulació de persones com de mercaderies", hi ha afegit. 

Projecció de construcció d'un hotel de quatre estrelles

Les obres de l’hotel del Pòsit tenen una llarga història des que, després que la Confraria de Pescadors vengués l’edifici, el 2013 es va presentar el primer projecte que no va tirar endavant. El 2019, Natarent Cambrils va presentar l’actual projecte i, a petició de l’Ajuntament, va enretirar uns metres les tanques per deixar més espai lliure a la plaça i va ornamentar el tancament perimetral per donar una imatge més endreçada d’aquest cèntric emplaçament de la zona del port durant l’estiu. Les obres havien de començar passat l’estiu d’aquell mateix any i finalment van començar el 2020 i es van aturar el 2021 per problemes econòmics. El projecte és un hotel de quatre estrelles de quatre plantes amb una superfície total de 4.200 m2. L’hotel tindrà 67 habitacions i comptarà amb un restaurant i un centre comercial a la plata baixa i una piscina i bar a l’última.  

Comenta aquest article