Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis denuncien la repressió espanyola i mostren el seu suport a Adrián Sas

En aquests moments Sas té una condemna de 3 anys, 6 mesos i un dia de presó i tot està pendent de la resolució d'un recurs de cassació al Tribunal Suprem

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència, en la seva concentració setmanal realitzada ahir dimecres a la plaça de la Vila, van iniciar l'acte recordant la repressió espanyola que no s'ha aturat en cap moment i van fer esment del cas del jove vilafranquí, Adrián Sas, condemnat arran dels aldarulls registrats durant el primer aniversari del referèndum del Primer d’Octubre de 2017 davant del Parlament. En aquests moments Sas té una condemna de 3 anys, 6 mesos i un dia de presó i tot està pendent de la resolució d'un recurs de cassació al Tribunal Suprem, fet per la defensa de Sas, en què s'ha argumentat que no es va complir la presumpció d’innocència ni la cadena de custòdia de les imatges i dels vídeos presentats per l’acusació en tot el procés judicial. Aquest és, a més, un dels casos en els que la Generalitat s'hi ha presentat com a acusació particular demanant una condemna de cinc anys i mig de presó per a Adrián Sas. A més, no hi ha constància de cap identificació ni detenció, el dia dels fets.

Després d'això, les Àvies i Avis van iniciar el repertori de càntics i proclames que, com sempre, es va iniciar amb el cant de l'Estaca i al que van seguir els lemes habituals amb la recent incorporació de "Llengua, cultura, país" i amb la particular versió de Volem pa amb oli. L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors i amb crits d'Independència.

 

Comenta aquest article