Cultura

Cinema

El director Francesc Bellmunt roda a Cambrils una part d'un documental sobre la història de l'empresa cinematogràfica Lauren Films

La setmana passada va recollir el testimoni d'Antoni Badimon, actual gestor del cinema Rambla de l'Art, que va ser soci i director general de Lauren Films

Per Lluís Rovira i Barenys

Xavier Camí, Antoni Badimon, Francesc Bellmunt i Cristóbal Limón en un descans del rodatge
Xavier Camí, Antoni Badimon, Francesc Bellmunt i Cristóbal Limón en un descans del rodatge | Lluís Rovira i Barenys

El director Francesc Bellmunt va ser a Cambrils, el dimecres de la setmana passada, per rodar una part del documental que té en procés de producció i que tracta sobre el fenomen que va significar l'empresa cinematogràfica Lauren Films, que durant la dècada dels anys 80 i des 90 va ser l'empresa cinematogràfica més important de l'estat espanyol. Lauren Films va ser fundada pel cambrilenc Antoni Llorens l'any 1980 però el motiu del rodatge a Cambrils va ser per enregistrar les declaracions d'Antoni Badimon que va ser director general i soci de Lauren Films des de la fundació de l'empresa i que actualment és el gestor del cinema Rambla de l'Art de Cambrils.

Antoni Badimon va explicar davant la càmera de Francesc Bellmunt la seva experiència dins de Lauren Films i com es van viure els moments de la pujada de l'empresa com de la posterior davallada. Segons va explicar Badimon, Lauren Films va arribar a abastar les tres grans àrees del procés cinematogràfic com són la producció, la distribució i l'exhibició. En aquest sentit, va arribar a disposar de 250 sales per tot l'Estat i va arribar a tenir fins a 400 treballadors. Badimon explicava a revistacambrils.cat que l'any 2003 va començar a produir-se la caiguda i l'empresa va entrar a concurs de creditors, "durant els anys següents es van anar produint el tancament de sales, es va deixar la distribució,...un dels punts àlgids de la caiguda quan Lauren Films estava dalt de tot va ser quan hi va haver l'intent de l'entrada de capital nord-americà que, finalment, no va prosperar. En això hi va tenir a veure, en part, l'atac a les torres bessones de l'11 de setembre de 2001 que va fer que el capital americà no acabés d'entrar".

Primeres fases del rodatge

El documental, segons va explicar Francesc Bellmunt a revistacambrils.cat vol mostrar com va néixer Lauren Films, com va créixer i com va caure, amb el testimoni de protagonistes directes. Francesc Bellmunt va comentar que es dedica a gravar reportatges i documentals de temes culturals i aquest sobre Lauren Films encara es troba a les primeres fases del rodatge. Quan ja estigui enllestit Bellmunt mirarà de que aquest treball documental, que encara no té títol definitiu, pugui tenir difusió a través de TV3, segons va confirmar a revistacambrils.cat. En el rodatge a Cambrils, Francesc Bellmunt va estar acompanyat pel director de fotografia Xavier Camí i per l'advocat Cristóbal Limón, que durant un temps va tenir l'empresa Lauren Films com a client.

Un moment del rodatge, al vestíbul del cinema Rambla de l'Art, la setmana passada / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article