Informació general

Salut

L'Ajuntament prepara formacions sobre l'ús de desfibril·ladors i suport vital bàsic

Durant el mes d’abril es duran a terme un total de 14 formacions reglades; les sessions estan dirigides a personal municipal que per les seves funcions estan en contacte amb un nombre important de persones.

Per Redacció

Personal municipal durant la formació a càrrec de Creu Roja
Personal municipal durant la formació a càrrec de Creu Roja | Cedida

El Departament de Salut Pública municipal de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Departament de Prevenció de Riscos Laborals, ha organitzat 14 sessions de formació reglada dirigides al personal municipal, arran de la renovació i augment de la xarxa de desfibril·ladors semiautomàtics (DESA) instal·lats a diferents punts estratègics del municipi i als vehicles de la Policia Local, passant a tenir un total de 13 desfibril·ladors fixes i 5 de mòbils.

Aquesta formació la realitzaran treballadors i treballadores que per les seves funcions tenen presència als esdeveniments públics, persones designades als plans d'emergència municipal o persones que realitzen desplaçaments pel carrer, com inspectors/es, personal de brigades i personal tècnic, així com personal de la Policia Local. Així mateix, també s’ha intentar garantir la representativitat dels diferents serveis municipals.

Formacions de 6 hores a l'Ateneu Juvenil

La formació té una durada de 6 hores, es realitzarà a l’Ateneu Juvenil i serà impartida per Creu Roja, centre de formació acreditat. Aquesta formació forma part del Projecte del departament de Salut Pública anomenat «Cambrils, Ciutat Cardioprotegida» i s’expedeix un certificat si s'assoleix el contingut de les 6 hores lectives que dura el curs. Aquest certificat té una validesa de 3 anys, amb la qual cosa, s'han de reciclar els coneixements superat aquest temps.

L’objectiu dels cursos és aprendre a fer suport vital basic amb l’ús d’un desfibril·lador extern automatitzat (DEA). El suport vital bàsic amb l’ús de desfibril·lador és la primera acció a fer en les víctimes amb aturada cardíaca. En el curs implantat es recreen diferent situacions que podem ser reals i que requereixen coneixements i habilitats per poder actuar el més ràpid possible.

A la següent adreça es troba la xarxa de desfibril·ladors de Cambrils:

https://www.cambrils.cat/ca/serveis/salut/cambrils-ciutat-cardioprotegida/cambrils-ciutat-cardioprotegida