Informació general

Medi ambient

Josep M. Vallès, regidor de Medi Ambient: «El concepte de Viles Florides no és un objectiu sinó un efecte de la gestió que fem del dia a dia en la jardineria»

Les "Viles Florides" és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació d'espais verds urbans i enjardinats

Per Berta Ruiz

Imatge d'ornaments florals a la plaça de la Vila
Imatge d'ornaments florals a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les "Viles Florides" és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d'espais verds urbans i enjardinats. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que treballin en aquesta línia. Actualment a Catalunya hi ha uns 137 municipis distingits com a Vila Florida.

Lluís Abella (JxC): "Donat que no hem vist cap partida econòmica al pressupost destinada a aquest projecte, ens poden dir si pensen complir amb els compromisos adquirits?"

Precisament, aquesta iniciativa va sortir a la palestra al plenari municipal, celebrat el passat 25 de març. Sobre aquesta qüestió s'hi va referir el portaveu de JxC, Lluís Abella, qui va recordar que dins del Pla d'Acció Municipal (PAM) de l'anterior govern hi constava la intenció de formar part del moviment "Viles Florides" amb l'objectiu de "buscar sempre la millor imatge per a Cambrils". Abella va explicar que aquesta fita no només estava inclosa dins del PAM, sinó que també es va aprovar una moció –per unanimitat del plenari– a principis del mandat anterior, "on tots ens comprometíem a tirar-ho endavant". El regidor va preguntar: "donat que no hem vist cap partida econòmica al pressupost destinada a aquest projecte, ens poden dir si pensen complir amb els compromisos adquirits? Tenen ja algun cronograma al respecte?".

Josep M. Vallès: "Hem tret a concurs una tercera part de la jardineria de la ciutat i, en aquestes clàusules actualitzades, ja es contemplen els paràmetres que es demanen a les Viles Florides"

Davant d'aquesta pregunta, el regidor de Serveis i Medi Ambient, va explicar que des del govern municipal es donar suport a aquesta iniciativa, però va matisar que, "el concepte de Viles Florides no és un objectiu sinó un efecte de la gestió que fem del dia a dia en la jardineria i que, volem portar de la millor manera possible". Vallès va afegir que, "hem tret a concurs una tercera part de la jardineria de la ciutat i, en aquestes clàusules actualitzades, ja es contemplen els paràmetres que es demanen a les Viles Florides. Una altra part de la jardineria la porta la brigada municipal i, evidentment, podem ordenar que es compleixin aquests paràmetres. Per tant, no és un objectiu sinó una conseqüència d'aquest treball".

Comenta aquest article