Informació general

Medi ambient

Josep M. Vallès, regidor de Medi Ambient: «L'objectiu és potenciar la mobilitat sostenible, el transport públic i la racionalització del vehicle privat»

Cambrils s'adheria, aquest passat mes de març, a l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya que buscar reduir un 15% les emissions contaminants

Per Berta Ruiz

Vista aèria de Cambrils
Vista aèria de Cambrils | Francesc Vidal-Barraquer

Aquest passat mes de març es va celebrar la Cimera de la Qualitat de l'Aire celebrada al Palau de Pedralbes de Barcelona, on es va signar l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya, que inclou tota una sèrie de mesures, la principal de les quals és l'ampliació de les ZBE (Zones de Baixes Emissions). En aquesta trobada, organitzada pel Govern de la Generalitat, hi van participar els ajuntaments, diputacions i gestors d'infraestructures com el Port i l'Aeroport de Barcelona. Precisament, l'Ajuntament de Cambrils hi va ser present, representat pel regidor de Serveis i Medi Ambient, Josep M. Vallès.

Recordem que s'ha establert que tots els municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya hauran de tenir zones de baixes emissions, ZBE, abans que acabi el 2025. Cambrils, que actualment té 35.064 habitants, està inclòs en la llista dels 67 municipis catalans que hauran d'implantar aquesta mesura. Fins ara, només els de més de 50.000 habitants ho havien de fer, i abans del 2023, segons la llei estatal de canvi climàtic.

Sobre aquesta qüestió, al ple del passat 25 de març, s'hi va referir el propi regidor de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament, Josep M. Vallès, arrel d'una pregunta formulada pel portaveu de JxC, Lluís Abella. Concretament, el regidor de l'oposició havia incidit sobre quines mesures es prendrien per tal de renovar la flota de vehicles municipals, així com el foment del transport públic urbà amb l'objectiu de reduir els nivells de contaminació i planificar en pro d'una mobilitat més sostenible.

Josep M. Vallès: "L'objectiu és reduir, com a mínim, un 15% de les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM) generades l’any 2025"

En aquest punt, Josep M. Vallès va recordar l'adhesió de Cambrils a l'Acord per a la Millora de la Qualitat de l'Aire a Catalunya que, segons va dir, "té com a objectiu reduir, com a mínim, un 15% de les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) i partícules en suspensió (PM) generades l’any 2025, prenent com a referència l’any 2019. Tal com va comentar el regidor de Medi Ambient, "és un compromís que tenim adquirit a partir del diagnòstic que es pugui fer. Aquest acord també s'ha transmès al Pla de Mobilitat Sostenible i Segura on ja hi tenim previst fer aquest annex per tal d'adaptar-nos a aquestes normes. Té com a objectiu potenciar la mobilitat sostenible, el transport públic col·lectiu, la racionalització de l'ús del vehicle privat i la renovació del parc de vehicles de l'Ajuntament. Comptem amb l'ajut de la Generalitat i ja s'ha previst una línia de subvencions per anar fent aquesta actualització".

Comenta aquest article