Societat

Setmana Santa

La Setmana Santa a Cambrils recupera tots els seus actes habituals després de dos anys d'aturada

Enguany es tornarà a fer el trasllat del Natzarè, el viacrucis i la professó del Sant Enterrament, tal i com es feia abans de la pandèmia

Per Redacció

Imatge de la professó del trasllat de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria, l'abril de 2019
Imatge de la professó del trasllat de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria, l'abril de 2019 | Berta Ruiz

La Setmana Santa a Cambrils recupera, enguany, tots els seus actes habituals. Després de dos anys d'aturada per la pandèmia de la covid-19, aquest 2022 s'ha pogut bastir un programa com el que es venia fent fins l'any 2019. Aquesta programació està organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist, la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors, l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle i les parròquies de Santa Maria i de Sant Pere, amb el suport de l'Ajuntament.

Així doncs, aquest diumenge 10 d'abril, se celebrarà el Diumenge de Rams. A les 11.30 hores, al santuari de la Mare de Déu del Camí, hi haurà missa i es farà la benedicció de les palmes i els rams. A la parròquia de Sant Pere, la missa serà a les 12.15 hores i es farà la benedicció dels rams a la plaça. A la parròquia de Santa Maria de Vilafortuny es farà una missa (en català) el dissabte a les 19.30 hores i la benedicció dels rams, mentre que diumenge serà a les 10.30 hores (en castellà) i també es farà la benedicció.

Trasllat de la imatge de Jesús Natzarè, Dimarts Sant

Dimarts Sant, 12 d'abril, es recuperarà el solemne trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè des de la parròquia de Sant Pere fins la parròquia de Santa Maria. A les 20.45 hores, a la parròquia de Sant Pere, es farà una pregària feta cant amb la capella polifònica de Sant Pere i a les 21 hores s'iniciarà el recorregut.

Professó del Sant Enterrament, Divendres Sant, amb un recorregut més curt

Divendres Sant, 15 d'abril, a les 9 hores del matí es farà el solemne i tradicional viacrucis pels carrers del Barri Antic. Ja a la tarda, a partir de les 18.30 hores a la plaça de la Vila, s'exposaran els vuit tabernacles que participaran a la professó. També hi haurà desfilada i guàrdia d'honor a càrrec dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang.

A les 21 hores, s'iniciarà la professó del Sant Enterrament que enguany farà un recorregut més curt que el que es venia fent fins ara. Així doncs, la professó sortirà de la plaça de l'Església de Santa Maria i s'enfilarà cap el carrer de les Creus fins a l'avinguda del Mil·lenari i baixarà per l'avinguda de la Independència fins la cruïlla amb el carrer de la Verge del Camí i des d'allí enfilarà els carrers de Jacint Verdaguer, Sant Josep, Sant Plàcid, Immolats del Setge fins l'arribada a la plaça de la Vila, com a punt i final. Enguany, doncs, no es passarà pels carrers de l'interior del Barri Antic.

Comenta aquest article