Informació general

El PP presenta un recurs davant de la Junta Electoral per mirar de validar dos vots declarats com a nuls

Per Lluís Rovira i Barenys



Imatge de la jornada electoral celebrada el passat 27 de maig
Amb dos vots més el PP obtindria el tercer regidor en detriment de la novena regidora obtinguda pel PSC en les eleccions del passat 27 de maig. A l'aplicar la llei d'Hondt, la novena regidora del PSC i el tercer del PP van quedar separats per 0'6 dècimes a favor de la regidora del PSC. Això va fer que el PP revisés els vots nuls i que el passat dijous presentés un recurs davant la Junta Electoral Territorial.

Segons fonts del PP, almenys dos d'aquests vots podrien ser declarats com a vàlids ja que en un sobre hi havia cinc paperetes del PP i es va declarar vot nul en lloc de validar-ne una. Un altre dels vots nuls és una papereta que du el nom de la candidata del PP encerclat amb bolígraf. D'entrada la Junta Electoral Territorial ja ha donat com a vàlid el vot de les cinc paperetes però els altres no. La decisió final està ara en mans de la Junta Electoral Central que entre avui i demà s'ha de pronunciar.

En cas de que no es validés cap més vot el PP tindria la via del contenciós administratiu per seguir lluitant per la validació del vot que li falta, una via, però, que ja s'ha descartat des del partit. En tot cas res fa pensar que per aquest recurs del PP es pugui produir un retard en la constitució del nou ajuntament, que està previst per al proper 16 de juny.

Comenta aquest article