Esports

Futbol

Cambrils recupera, després de dos anys, el Mundialito de futbol amb més de 100 equips i la incorporació del futbol femení

Torna amb forces un dels tornejos de futbol base més importants del món que aplegarà prop de 1.900 jugadors entre els dies 9 i 17 d'abril

Per Jason Wells

D'esquerra a dreta: Ricardo Godoy, organitzador del torneig; Nilda Gutiérrez, directora del Mundialito; Natàlia Pleguezuelos, regidora d'esports; Oliver Klein, alcalde de Cambrils, i Yolanda Burgos, regidora de turisme
D'esquerra a dreta: Ricardo Godoy, organitzador del torneig; Nilda Gutiérrez, directora del Mundialito; Natàlia Pleguezuelos, regidora d'esports; Oliver Klein, alcalde de Cambrils, i Yolanda Burgos, regidora de turisme | Jason Wells

Torna el Mundialito de Futbol Base, després de dos anys d'aturada per la pandèmia de la covid-19, un dels tornejos amb més renom del panorama del futbol mundial que reunirà, probablement, les futures estrelles del món del futbol i que se celebrarà a Cambrils del 9 al 17 d'abril. Avui ha tingut lloc la roda de premsa a càrrec de l'alcalde Oliver Klein; la regidora d'esports, Natàlia Pleguezuelos; la regidora de turisme, Yolanda Burgos, i els organitzadors de l'esdeveniment, Ricardo Godoy i Nilda Gutiérrez.

L'alcalde ha destacat la rellevància del torneig i el "plaer" de tornar a disputar un campionat d'aquesta importància, que situa al municipi en el mapa mundial del futbol: "Aquest és un torneig que «traspassa fronteres», que fica a Cambrils al mapa mundial de «l'esport rei» i que reunirà nens i nenes que seran les estrelles del futur". Per altra banda, la regidora d'esports, Natàlia Pleguezuelos, ha anunciat la renovació de 4 anys amb els organitzadors del torneig, que des de la suspensió del torneig a l'any 2020, torna amb forces a disputar un dels majors tornejos de futbol 7 d'Europa i del món. Per últim, la regidora de turisme, Yolanda Burgos, ha remarcat la importància del campionat i del turisme esportiu en general, segons les seves paraules, el turisme esportiu representa el 32% del turisme a la ciutat i esdeveniments com la Scott Marathon, la Biketrial i la Volta Catalunya reforcen i projecten mundialment la «Marca Cambrils».

Novetats del Mundialito de futbol base 2022

Aquesta edició, que serà la número 27 de la història del torneig, comptarà amb diverses novetats, entre les quals destaca la participació, per primer cop, del futbol femení. El torneig, en format més reduït, comptarà amb més de 100 equips i 1.900 jugadors des de prebenjamins fins cadets, procedents de totes parts del món, a excepció d'Amèrica del Sud per motius de la pandèmia: "Països com Argentina i Brasil no han pogut participar per problemes amb la nova «cepa brasilera» que ha afectat molt a la població d'allà", comentava el Ricardo Godoy, un dels organitzadors del torneig. En aquest sentit, per garantir el correcte funcionament del campionat, des de l'organització s'està treballant en la instal·lació d'estàncies per a la realització de PCR i test d’antígens.

Els conflictes entre la guerra d'Ucraïna i Rússia també han minvat la participació, que en altres edicions, comptava amb la participació de prop de 4.000 jugadors, la Nilda Gutiérrez, directora de l'esdeveniment, lamentava la situació: "Els conflictes amb Rússia han provocat que per primer cop en 15 anys, equips russos com el Zenit de Sant Petersburgo o el Lokomotiv de Moscou no participin al torneig", comentava.

Tot i les dificultats, els organitzadors es mostren amb forces per afrontar el torneig, que incorpora equips de gran renom nacional com el Barça, l'Espanyol, el València, i altres d'internacionals com la Juventus, el Milan, el Colorado Ràpids d'Estats Units i l'Amèrica de Mèxic. En aquest sentit, l'alcalde Oliver Klein, va destacar destacar la participació d'equips procedents d'Amèrica del Nord ja que "són turistes que no acostumen a visitar la nostra zona". 

Incorporació futbol femení

Una de les principals novetats d'aquest any serà la inclusió, per primer cop, del futbol femení, que comptarà amb dues categories participants i amb equips com el Girona, el Barça, el Llevant, l'Atlètic de Madrid, entre altres. "Tot i implantar-se per primer cop la categoria femenina en aquesta edició, era una idea que ja anava a produir-se a l'any 2020, llastimosament, no es va poder realitzar pels motius que ja sabem", va comentar el Ricardo Godoy.

Com a curiositat, prop del 40% dels jugadors que participaran en el proper mundial de futbol a Qatar, van jugar el Mundialito, jugadors com Cristiano Ronaldo, João Félix, Vinicius, en són un exemple. Això diu molt de la importància del torneig, que es podrà seguir per streaming i als canals Esport 3 de la Televisió de Catalunya.

Comenta aquest article