Societat

Solidaritat

El viatge de l'Antoni i el Francesc a Ucraïna i l'impacte en la societat cambrilenca

Més d'un centenar de persones es van aplegar, ahir a la nit, a les instal·lacions de Mas Aureum responent a la crida feta per Antoni Franch en nom de l'ONG Hambre Cero i amb la finalitat de recaptar fons per a l'ONG Hambre Cero

Per Lluís Rovira i Barenys

Antoni Franch, Álvaro Cuadrado i Francesc Matamoros
Antoni Franch, Álvaro Cuadrado i Francesc Matamoros | Lluís Rovira i Barenys

Més d'un centenar de persones es van aplegar, ahir a la nit, a les instal·lacions de Mas Aureum responent a la crida feta per Antoni Franch en nom de l'ONG Hambre Cero i amb la finalitat de recaptar fons per seguir impulsant la tasca que està fent aquesta entitat amb l'enviament diari de menjar cap a Ucraïna. Antoni Franch i Francesc Matamoros, els dos conductors cambrilencs que van fer el viatge cap amb el seu camió cap a al frontera de Moldàvia amb Ucraïna, van explicar tot un grapat d'anècdotes viscudes en aquests onze dies de trajecte, entre anar i tornar, amb un recorregut total de 8.240 quilòmetres i, sobretot, la problemàtica amb la que es trobaven a l'hora de travessar les diferents fronteres amb el seu camió. Va ser un viatge feixuc però inoblidable, van assentir, al mateix temps que es projectaven fotos del seu periple pel seu pas a través dels diferents països europeus. Antoni Franch va agrair els representants de les diferents empreses que han donat suport a aquesta causa solidària i els va obsequiar amb un detall artesà fet amb pedra i fusta recollida al lloc de destí. L'alcalde, Oliver Klein, també va intervenir per tal de felicitar les protagonistes d'aquesta acció solidària. Klein també va explicar que a hores d'ara ja s'han comptabilitzat 200 persones vingudes des d'Ucraïna a Cambrils arran del conflicte bèl·lic.

Enviament d'aliments a dins d'Ucraïna

Una altra de les intervencions de la nit va anar a càrrec d'Álvaro Cuadrado, president d'SquareVentures i fundador de l'ONG Hambre Cero que va explicar que l'entitat que presideix es troba completament dedicada, en aquests moments, a l'enviament de menjar cap a Ucraïna. Segons va explicar a revistacambrils.cat, "aquest acte de Cambrils serveix per recollir fons per a sufragar les despeses fixes de la logística d'enviament de menjar a Ucraïna, que són d'entre 5.000 i 7.000 euros diaris. Enviem un camió cada dia i aquesta despesa és molt elevada per a una ONG petita com la nostra però generem un gran impacte. De moment hem aportat 360 tones de menjar dins d'Ucraïna ja que moltes altres entitats es queden a la frontera mentre que nosaltres entrem a dins. La nostra ONG ha portat més aliments que alguns països de la Unió Europea". Cuadrado explicava que disposen de 130 empreses que els subministren els aliments de manera gratuïta i totes les despeses que té l'entitat estan encaminades cap el transport dels aliments al lloc de destí. Pel que fa al viatge realitzat per Antoni Franch i Francesc Matamoros a la frontera de Moldàvia, Cuadrado va explicar que aquest és un punt estratègic ja que, segons va dir, "a Moldàvia hi viuen 2,6 milions d'habitants i hi han arribat 350.000 refugiats, això és com si a l'estat espanyol hi arribessin 6 milions de persones". Álvaro Cuadrado també va explicar que acabava d'arribar d'Ucraïna on ha estat buscant rutes d'accés per a portar aliments, "ara hem creat una ruta al sud de Romania que porta cap a Odessa i Mariupol, les ciutats més castigades".

Álvaro Cuadrado també va explicar que Hambre Cero, "és el projecte de molta gent que no mira cap a un altre costat i això es veu amb la quantitat de gent que hi ha avui aquí a Cambrils. Per mi és més important l'impacte que aquesta acció del Toni i el Francesc ha deixat aquí a Cambrils, que ha generat una consciència col·lectiva, que el mateix transport de les 12 tones de menjar que van transportar". Cuadrado també va deixar clar que la gent que ho desitgi pot col·laborar amb l'entitat a través de la pàgina hambrecero.es "i des d'allí canalitzem tot l'ajut".

Antoni Franch, amb la seva família, i Francesc Matamoros, ahir a la nit / Foto: Lluís Rovira i Barenys
Aspecte general de la sala on es va realitzar l'acte / Foto: Lluís Rovira i Barenys

 

Comenta aquest article