Societat

Solidaritat

Presentació del conte infantil «Mà amiga» i festa familiar al parc del Pescador, el 9 d'abril, contra l'ELA

Per Redacció

Cartell de l'acte de presentació que es farà el 9 d'abril al parc del Pescador
Cartell de l'acte de presentació que es farà el 9 d'abril al parc del Pescador | Cedida

"Mà amiga" és un conte per a una cura. Un llibre infantil creat entre tres germans –el pare dels quals pateix Esclerosis Lateral Amiotròfica, (ELA)– per recaptar fons per a un futur tractament d’aquesta malaltia. L’ELA és una malaltia neurodegenerativa que pateixen 4.000 persones a Espanya. Actualment, no té cura ni tractament per aturar el seu procés degeneratiu. És per aquesta raó que les iniciatives individuals i en col·laboració amb entitats pioneres en la recerca sobre aquesta malaltia son claus per trobar una cura.

‘Mà amiga’ és un projecte que neix d’un neguit familiar i està recolzat per la Fundació Miquel Valls i Tricals. A ambdues organitzacions aniran destinats tots els fons aconseguits amb la venda del llibre. Però més enllà d’això, ‘Mà amiga’ és un conte que mostra als més petits el valor de la solidaritat i la generositat. Els ensenya d’una manera gràfica i senzilla tot el que podem arribar a canviar quan donem un cop de mà.El conte ha estat dibuixat per l’humorista gràfic i il·lustrador Dalmaus, pintat per en Polets i revisat per l’educadora infantil Gemma Oliveras. I el pròleg és de l’il·lustrador Óscar Alonso, conegut com a 72Kilos i seguit per més de 2 milions de persones a les xarxes socials.

La presentació del llibre a Cambrils serà el proper 9 d’abril a les 11.30h, al Parc del Pescador. Serà un esdeveniment festiu pensat per a famílies i estarà guiat pel periodista Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324 de Tv3, i comptarà amb les actuacions de la contacontes Montse Parra amb la companyia de teatre La Tequeta i del grup de música BIEL, format per Biel i Ferran Sauret.

L'acte està organitzat per l’Ajuntament de Cambrils amb la col·laboració de Bodegues Morell i de Auto-Ràdio Cambrils.

L’Apunt

Projecte solidari

Sobre els autors

En Dalmaus es humorista gràfic i il·lustrador, així com creatiu publicitari. Compta amb un còmic publicat per Planeta Còmic, ‘A tomar por curro’ i és l’autor del conte infantil “Missió: quedar-se a casa” que va fer durant el confinament per ajudar als més petits. Col·labora amb TendenciasTV, i La-Politica.com. Té un compte d’Instagram amb més de 16.000 seguidors on comparteix il·lustracions d’humor, crítica social i situacions quotidianes.

En Polets és un estudiant de ciències biomèdiques amb especial interès i afició en donar color de manera digital a traços senzills amb molta intenció. La Gemma és educadora infantil – treballa en una escola - i té una gran sensibilitat per la comunicació amb els més menuts a través del llenguatge oral o escrit, a través de creacions de feltre o a través de qualsevol manualitat que la seva ment sigui capaç d’imaginar.
www.ConteMaAmiga.org

Sobre La Fundació Miquel Valls

Fundació privada i sense ànim de lucre impulsada per l'Enric M. Valls. Treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i altres malalties de motoneurona i oferir suport a les seves famílies. A més, lluita contra la malaltia promovent la investigació. www.fundaciomiquelvalls.org

Sobre Tricals

TRICALS es la primera iniciativa d’investigació internacional que uneix a pacients, importants investigadors i fundacions d’ELA per a trobar-ne un tractament eficaç. Compta amb 44 centres d’investigació a 15 països.
www.tricals.org/es/

Comenta aquest article