Informació general

Solidaritat

El Casal Popular El Polvorí finalitza la campanya de recollida destinada als camps de refugiats de Grècia

Aquest passat 28 de març l’ajuda humanitària del Camp de Tarragona s’ha transportat en camió al port de València on s’embarcarà direcció a Grècia

Per Redacció

Membres del Casal El Polvorí amb el material que es farà arribar als camps de refugiats de Grècia
Membres del Casal El Polvorí amb el material que es farà arribar als camps de refugiats de Grècia | Cedida

Des de finals de febrer i durant el mes de març el Casal Popular El Polvorí ha realitzat una recollida de material solidari pels camps de refugiats de Grècia col·laborant amb l’ONG SOS Refugiados. Amb la col·laboració de l’empresa SEUR, aquest passat 28 de març l’ajuda humanitària del Camp de Tarragona s’ha transportat en camió al port de València on s’embarcarà direcció a Grècia.

La campanya s’ha fet en col·laboració amb “Coworking xarxa voluntaris” del Camp de Tarragona, amb qui ja havien col·laborat elaborant milers d’EPIS i material sanitari durant els mesos del confinament. L’actual recollida solidària ha comptat amb la participació de l’Ajuntament de Vilallonga del Camp, el CEIP Pere Virgili (Vilallonga del Camp), CEIP Ventura Gassol (El Morell), CEIP La Candeleta (Vila-seca), el casal popular La Bretxa (Alcover) i l’empresa Indústries Cabo Norte de Reus. La suma total de la recollida ha arribat a superar els 800 kg d’aliments: arròs, llegums, pasta, conserves... A més també s’han recollit bolquers infantils. A Cambrils, el Casal Popular ha tingut una important col·laboració de Càritas Santa Maria amb qui col·labora puntualment des del confinament. A més de la recollida de materials, també hi ha hagut aportacions econòmiques per tal de finançar el container que es transportarà en vaixell fins a Grècia.

SOS Refugiados porta anys treballant amb camps de Grècia i a Atenes on hi ha obert un menjador social. Els milers de refugiats que hi ha a Grècia es van generar amb la guerra de Síria, però també hi ha milers de persones procedents d’altres conflictes com per exemple Afganistan. El nombre de persones que hi ha als camps vivint en containers o tendes de campanya dupliquen o tripliquen les places previstes, situació que s’ha convertit en crònica des de fa anys. El Casal Popular El Polvorí té previst repetir iniciatives solidàries com aquestes properament. Amb l’emergència humanitària generada amb la guerra d’Ucraïna, una part dels aliments recollits a Cambrils, s’han entregat al punt de recollida del Centre Cultural que ha habilitat l’Ajuntament de Cambrils.

Imatge del material solidari que s'ha recollit

 

Comenta aquest article