Camp

Equipaments

L'Ajuntament de Vila-seca presenta el nou Celler, un edifici multifuncional, cultural i museístic

L’equipament cultural consta d’un espai escènic amb capacitat per a 517 espectadors asseguts i prop d’un miler dempeus

Per Redacció

Interior del celler de Vila-seca
Interior del celler de Vila-seca | Cedida

Ahir al matí, l’alcalde de Vila-seca Pere Segura i la regidora de cultura, Manuela Moya, van presentar en roda de premsa el nou equipament municipal "Celler de Vila-seca". Cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Vila-seca, l’antic Celler Noucentista de la Cooperativa ha estat restaurat i rehabilitat per tal de convertir-se en un edifici multifuncional, cultural i museístic.

Tal com declarava l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura: “al Celler s’hi ha actuat prenent d’exemple l’audàcia i la valentia que van tenir els pagesos de Vila-seca quan van decidir encarregar la construcció de l’edifici a risc del seu propi patrimoni”. L’alcalde valorava d’aquesta manera l’aportació de les vila-secanes i vila-secans en el creixement de la ciutat durant el darrer segle. Segura també va destacar la necessitat de l’espai aportant una visió més profunda i de futur a la rehabilitació: “Hi ha tres bases sobre les quals s’ha actuat sobre el Celler: Vessant Social, que tingui un alt component cultural i que signifiqui un atractiu turístic gràcies a la museïtzació”.

En la seva intervenció, la regidora de cultura, Manuela Moya, va destacar la programació multidisciplinària que es durà a terme en l’equipament i ha posat èmfasi en l’espectre d’edats universal que la caracteritzarà: "es dirigeix a tot tipus de públic: Públic jove (Artistes encarats a aquestes edats) Públic infantil i familiar (El petit Celler).

Capacitat per a 517 espectadors i 8 milions d'euros d'inversió

Després de 20 mesos de treballs, l’obra final posa en valor sobretot l’espai arquitectònic de la nau principal i obre la façana posterior a un entorn enjardinat a través d’una caixa escènica vidriada, semitransparent, que connecta amb el Castell de Vila-seca i que conforma el nou Parc Cultural de Vila-seca. L’equipament cultural consta d’un espai escènic amb capacitat per a 517 espectadors asseguts i prop d’un miler dempeus, un espai annex auxiliar per oficines, serveis i una caixa escènica fàcilment maniobrable. La superfície total del conjunt on s’ha actuat és de 3.150 m2 i el pressupost de tota l’actuació és de 8 milions d’euros.

Cal recordar que el Celler de Vila-seca, construït l’any 1920 per l’arquitecte Pere Domènech i Roura, té la consideració de Bé Cultural d’Interès Local.

Aspecte exterior de l'edifici del celler de Vila-seca (foto: Cedida)

Jornades de portes obertes al celler

L’equipament esdevé un gran espai polivalent multifuncional, que gràcies a la flexibilitat i possibilitat de configuracions de la sala principal, amb platea i grades retràctils, podrà acollir actes de tota mena: actuacions teatrals, projeccions de cinema, espectacles, conferències i altres celebracions.

Cal recordar que a partir del dia 2 d’abril començaran les Jornades de Portes Obertes al Celler. La reserva per a les visites ja es pot fer:

  • Per telèfon: 977 30 93 26 (de dilluns a diumenge de 10 a 14 h)

  • Per correu electrònic: info@cellervila-seca.cat

  • Presencialment: Al Castell de Vila-seca o a la carpa situada davant la façana del Celler durant les jornades de Portes Obertes

Comenta aquest article