Informació general

Hostaleria

Tres restaurants cambrilencs participaran en la campanya solidària «Ta·paz por la paz»

Els restaurants cambrilencs participants són Can Bosch, Miramar, i Rincón de Diego

Per Redacció

Membres de l'Associació d’Empresaris d'Hostaleria de Tarragona
Membres de l'Associació d’Empresaris d'Hostaleria de Tarragona | AEHT

Son molts els actes que s’estan realitzant durant les darreres setmanes per tal d’ajudar als afectats de la guerra d’Ucraïna, i els restaurants també han volgut aportar el seu gra de sorra. És per això que va sorgir fa dues setmanes la iniciativa solidària «Ta·paz por la paz», impulsada per Quim Marquès i Paula Marquès, que pretén recaptar diners a favor de la ONG «World Central Kitchen», la qual està elaborant menjars pels refugiats ucraïnesos a la frontera amb Polònia. Aquesta setmana s'han afegit a la causa el sector hostaler tarragoní.

Tres restaurants de Cambrils participaran

El primer suport s'ha fet aquest dimarts, on cinc restaurants premiats amb Estrelles Michelin i Sols Repsol que formen part del Consell d’Experts de l’Associació d’Empresaris d'Hostaleria de Tarragona (AEHT) han assistit a la presentació per apadrinar la iniciativa, destaquen tres restaurants cambrilencs: Restaurant Can Bosch; Restaurant Miramar i el Restaurant Rincón de Diego; els altres restaurants participants són el Celler de Arbocet, de Riudoms; el Restaurant Deliranto, de Salou, i el Restaurant les Moles, d’Ulldecona.

Com participar?

Els restaurants i hotels que ho desitgin podran participar-hi, animant als comensals a afegir a la seva comanda una o diverses tapes “fictícies” valorades en 1€ que es destinaran íntegrament a la ONG. “El sistema és similar a l’arrodoniment de les compres als supermercats, a més, els restaurants seran altaveus imprescindibles per recaudar el màxim de diners possible”, remarcava la Paula Marquès. 

Carme García, vicepresidenta del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès i responsable de la campanya a la província de Tarragona; va assistir a la presentació de la campanya a Barcelona i no va dubtar ni un moment a traslladar la iniciativa a Francesc Pintado, president de l’AEHT: “em va semblar que des de l’AEHT podríem fer d’altaveu per animar als restaurants i hotels de la província de Tarragona a participar-hi”. A més, ha destacat els valors solidaris del gremi de l’hostaleria amb accions com aquestes: “El sector i la Federació demostra, un cop més, els seus valors solidaris implicant-se amb iniciatives com aquesta”. I ha volgut agrair al Consell d’Experts “per donar la cara pel sector, pel territori i per causes solidàries que alimenten”.

La campanya començarà el dia 1 d’abril, i s’allargarà fins a final de mes. L’organització de «Ta·paz», no descarta aprofitar la plataforma, per destinar-la, en un futur, a recaudar fons per altres causes que es considerin prioritàries. Tots els establiments que vulguin participar-hi, poden trobar més informació a l’Instagram @tapasporlapaz i donar-se d’alta a la web www.benana.es/tapasporlapaz.

Comenta aquest article