Informació general

S'inicien les obres de rehabilitació estructural de l'antic celler de la Cooperativa

Els treballs es realitzen a través del Museu d’Història de Cambrils amb l’objectiu de resoldre patologies urgents de l’edifici

Per Redacció

Les obres de rehabilitació han començat, aquest matí, per la teulada i el mur adjacent a la plaça de Bernardí Martorell
Les obres de rehabilitació han començat, aquest matí, per la teulada i el mur adjacent a la plaça de Bernardí Martorell | Lluís Rovira i Barenys

L’Ajuntament, a través del Museu d’Història de Cambrils, ha iniciat aquest matí les obres de rehabilitació de l'antic celler de la Cooperativa Agrícola. Les obres en aquest equipament, ara anomenat Celler de Cambrils (antic Museu Agrícola) i des de fa uns mesos en mans de l'Ajuntament, es fan per resoldre les patologies urgents que presenta, com són la degradació del mur adjacent a la plaça Bernardí Martorell, per on han començat els treballs; l'ensorrament parcial del voladís del carrer Sindicat, i les esquerdes aparegudes a dues de les arcades interiors. 

Des dels Serveis Tècnics municipals, s'ha aconsellat que aquests problemes evidenciats siguin resolts en primera instància i de manera ràpida. A la vegada i per actuar amb prudència, s'ha optat per no utilitzar l'edifici per activitats públiques aquests darrers mesos fins que se solucionin les patologies urgents detectades, que ara s’intentaran resoldre durant un mes d’execució de les obres.

Aquests treballs de rehabilitació es fonamenten en un projecte que el Museu d’Història de Cambrils ha adjudicat per un import de 22.248.56 euros a l’empresa local Cons Cambrils 3000 SL. Els recursos econòmics ara mobilitzats provenen del romanent de tresoreria del museu i es poden destinar al Celler de Cambrils gràcies a l’adscripció de l’edifici al Museu d'Història de Cambrils feta ara fa just un any.

Es busca avançar en la reobertura

La finalització d'aquesta primera fase d'obres permetria avançar en el procés de reobertura de l' edifici, obra de Bernardí Martorell, i declarat Bé Cultural d’Interès Local. Enguany es dona la circumstància que fa un segle que l'aleshores Sindicat Agrícola de Producció de Cambrils, origen de l'actual Cooperativa Agrícola de Cambrils, va finalitzar la construcció del celler cooperatiu. 

Mentrestant, des del Museu d'Història de Cambrils ja es treballa a mig termini en la redacció d'un nou projecte museològic de continent i de contingut del Celler de Cambrils, conscients que la reobertura de l’edifici ha de permetre convertir-lo en una de les targetes de presentació del municipi. Aquest projecte serà clau per aconseguir finançament extern d'administracions supramunicipals amb qui ja hi ha hagut contactes. Cal recordar que el projecte museològic del Celler de Cambrils haurà d'anar alineat al Pla Estratègic del Museu d'Història de Cambrils a punt de tancar-se i que ha comptat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article