Informació general

Habitatge

Es prorroga el conveni de col·laboració entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Oficina Local d'Habitatge

Per Berta Ruiz

Vista aèria dels barris de la Vila de Cambrils
Vista aèria dels barris de la Vila de Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

El plenari municipal del passat 25 de març va aprovar, per unanimitat, un punt en matèria d'habitatge. Concretament es va aprovar la subscripció de les addendes de pròrroga dels convenis de col·laboració en relació a l'Oficina Local d'Habitatge –proposats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya– per a l'any 2022. Sobre aquesta qüestió, la regidora de Benestar, Salut i Inclusió Social, Yolanda Quílez, va exposar que aquestes addendes són una pròrroga del conveni en vigor –que es va formalitzar l'any 2019– amb una vigència fins a 31 de desembre de 2022.

Lluís Abella (JxC): "Només els hi demanem que les obligacions reals que té l’Ajuntament vers la ciutat, no es vegin minvades econòmicament per aquestes col·laboracions"

En aquest cas, el portaveu de JxC Lluís Abella va donar suport al punt, però va alertar que, "la competència i participació en competències pròpies de la Generalitat han d’emmarcar-se en el compliment de l’estabilitat pressupostària i de la sostenibilitat financera de l’Ajuntament. Només els hi demanem que les obligacions reals que té l’Ajuntament vers la ciutat, no es vegin minvades econòmicament per aquestes col·laboracions, tal com apunta l’Interventor".

Camí Mendoza (ERC): "Tot el que siguin col·laboracions amb administracions superiors per portar a terme aquests serveis als cambrilencs, doncs hi estarem acord"

En una línia positiu, Camí Mendoza d'ERC també va recolzar el punt. La portaveu va recordar que "estant ERC dins del govern, vam ser els impulsors de l'Oficina Local d'Habitatge. Tot el que siguin col·laboracions amb administracions superiors per portar a terme aquests serveis als cambrilencs, doncs hi estarem acord".

Yolanda Quílez: "La despesa de l'encàrrec de gestió a Ingesòl és de 186.000 euros i la Generalitat finança amb 107.000 euros"

Finalment, la regidora de Benestar Social, Yolanda Quílez, va comentar que, "la despesa de l'encàrrec de gestió a Ingesòl suposa 186.000 euros i la Generalitat finança amb 107.000 euros". Lluís Abella de JxC va incidir que, "aquestes col·laboracions ens costen diners, són positives, però demanem que es tingui cura perquè els diners que s'haurien de complementar doncs els traiem d'altres coses". Per tanca el debat, Quílez va afirmar que, "és positiu per a Cambrils i per a la seva ciutadania; és una necessitat que té la població".

Comenta aquest article