Esports

Ciclisme

Guillem Cassú i Estefania Gutiérrez, guanyadors de la Scott Marathon by Continental de Cambrils

Amb la celebració de la Scott Marathon, ahir diumenge, Cambrils va completar un cap de setmana amb proves ciclistes d'alt nivell

Per Redacció

Arribada dels dos primers corredors a la línia de meta del passeig de les Palmeres
Arribada dels dos primers corredors a la línia de meta del passeig de les Palmeres | Lluís Rovira i Barenys

Cambrils completava, després de l'arribada de la Volta Ciclicta a Catalunya el passat dissabte, el cap de setmana cent per cent ciclista, ahir diumenge, amb la primera prova de la Bike Marathon, una competició que va tenir com a punt de sortida el passeig de les Palmeres, arran de mar, i que es va endinsar en els camins i boscos de l'interior de la comarca fina a retornar a la línia d'arribada, de nou al passeig de les Palmeres. La sortida de la prova es va fer sota un cel ennuvolat però ben aviat va sortir el sol deixant pas a una jornada espectacular. En aquesta ocasió, Cambrils va acollir per tercer any aquesta competició ciclista.

La prova Marathon va constar d'un recorregut de 78 quilòmetres amb un pas per diverses seccions humides que van ser determinants per trencar la carrera. La prova va anar de menys a més ja que amb el pas dels quilòmetres el desnivell i les pujades amb gran pendent eren més pronunciades. Això va crear una primera selecció a partir del quilòmetre 20, on Cassú i Pruus del BUFF-Megamo; Avilés (Orbea) i Alejandro Gómez (RR Bikers), van obrir un petit forat.
 
Quedava molt de recorregut i desnivell per superar i aquest va ser el gran jutge de la jornada. La temperatura anava pujant i la cursa s'acostava al moment crucial. Cassú i Pruus van deixar enrere tots els seus rivals i van arribar a la recta final junts. A l'esprint, Cassú va ser més ràpid que el campió estoni i es va emportar el triomf amb un temps de 3:14:39. Avilés va ser el tercer classificat. 

Estefania Gutiérrez no dóna cap opció en categoria femenina 

La cursa va ser dominada des del principi fins al final per la ciclista de l'equip Caresdeva, que va anar incrementant marge respecte a les seves perseguidores, a mesura que avançava la cursa. L'asturiana no va dubtar en cap moment i va arribar a meta en solitari, celebrant amb ràbia el triomf. La segona posició va ser per a la francesa Morel Estelle (No team) i María Díaz (Bike Armilla).
 
La vila marinera de Cambrils va acollir per tercer any ciclistes nacionals i internacionals, sent una destinació reconeguda com a “Bike Destination”, gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de Cambrils, amb una zona i entorn ideal per al Mountain Bike, puntuant per a la Copa d´Espanya XCM i atorgant punts UCI.

Després de la prova cambrilenca, el campionat continuarà a població de Las Navas del Marqués, el proper 8 de maig. I per conèixer el desenllaç del campionat caldrà esperar al 24 de setembre, a la prova final que se celebrarà a Girona, dins del marc del festival ciclista Sea Otter Europe.

Comenta aquest article

Galeries relacionades