Informació general

Obres

Comencen les obres d'instal·lació d'un dipòsit a la Rambla de Jaume I que eliminarà els residus nocius de l'aigua de pluja

El proper dilluns 28 de març s’iniciaran les obres del tram de la Rambla de Jaume I entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic

Per Redacció

Imatge de les obres a la rambla de Jaume I
Imatge de les obres a la rambla de Jaume I | Cedida

El proper dilluns 28 de març s’iniciaran les obres del tram de la Rambla de Jaume I entre el carrer de les Drassanes i el Club Nàutic on es farà la instal·lació d’un dipòsit decantador per separar els hidrocarburs que arrossega l’aigua de pluja de la superfície dels carrers.  

Aquests treballs seran especialment aparatosos durant la primera setmana perquè s’haurà d’utilitzar maquinària específica per clavar unes planxes metàl·liques que aguantaran el terreny mentre durin les excavacions. Posteriorment, durant uns dos mesos més aproximadament, es faran excavacions profundes per executar fonaments i murs, es col·locarà el dipòsit decantador i finalment s’extrauran les planxes metàl·liques. 

Aquest dipòsit forma part de la remodelació de la xarxa de col·lectors, que permetrà un pre-tractament de l’aigua de pluja abocada a la platja per separar elements sòlids i flotants i eliminar olis i greixos, tal com exigeix la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral de la Generalitat de Catalunya. El sistema separador d’hidrocarburs fa més de 13 metres longitud i un diàmetres de 3,5 metres i s’instal·larà soterrat a la calçada de la Rambla, abans d’arribar a la rotonda, dins d’una estructura de formigó armat estancat per protegir-lo del nivell freàtic marí.  

Evolució de les obres de la rambla

La informació de l’evolució de les obres es pot consultar a l’espai Diari d’Obres del web de la Rambla Jaume I, que s’actualitza setmanalment. Les obres de transformació d’aquesta artèria del municipi van començar a mig febrer amb el tancament de l'àmbit de l'obra, la senyalització viària de la zona d'influència de l'obra i la ubicació provisional d'altres serveis afectats per l'obra, i la localització del tots els serveis afectats, mitjançant el geo-radar i cales. 

Durant el mes de març, s’ha treballat en el clavegueram i pluvials de la Rambla Jaume I (entre la plaça de la Constitució i el carrer Drassanes) i els carrers adjacents. Concretament, s’ha acabat el clavegueram de la part nord del carrer de Juan Juan Sebastian Elcano, on ara es continua amb el pluvial; i s’ha avançat en els serveis a la Plaça d'Aragó i els pluvials des de l’encreuament del carrer d'Esteve Anguera fins a la rotonda del Banc Sabadell. Aquesta setmana, a banda de les obres  per instal·lar el dipòsit, un altre equip iniciarà els treballs de clavegueram de la part sud de Juan Sebastian Elcano, entre la Rambla i Pau Casals.

Contacte amb els veïns i comerços

Mentrestant, l’Ajuntament està en permanent contacte amb veïnat i els comerços a través de la comissió de seguiment, el punt d’atenció a les Basses i un correu electrònic de consulta. En l’última reunió ciutadana de seguiment, que es va celebrar el passat 3 de març, es va donar informació sobre les nombroses consultes gestionades al punt d'atenció i al correu i dels diferents canals de participació habilitats per reduir al màxim les molèsties que provoquen les obres. 

En aquesta mateixa reunió, el responsable de Gicsa (empresa adjudicatària) va explicar que en la primera fase s'està treballant en el centre de tots els carrers i posteriorment es treballarà a les voreres. En aquest sentit, i responent a les preguntes de les persones assistents, va detallar com anirien avançant els diferents equips que estan en marxa durant les properes setmanes. La propera reunió ciutadana de seguiment està prevista pel 7 d’abril amb la participació de 6 entitats representatives del veïnat i els comerços.

El projecte, obra de l’arquitecte municipal Víctor Pujol, preveu la transformació de la Rambla en una via de plataforma única amb espais verds, mobiliari urbà i prioritat per a vianants.  Tota la informació del projecte, les afectacions a la mobilitat i els canals de participació es pot consultar al web  http://primerlespersones.com.  

Comenta aquest article