Cultura

Dansa

Alumnes de l'Estudi Giselle obtenen diverses posicions de podi en dos concursos de dansa (Galeria fotogràfica)

Un grup de dansa espanyola i flamenc va participar al II Certamen AEDEC, mentre que quatre alumnes més de dansa clàssica ho van fer a la semifinal del Concurs Nacional de Dansa

Per Redacció

Alumnes de Dansa Espanyola i Flamenc, juntament amb el professor Kiko Moreno i la directora Elena Alcalá, van participar al II Certamen AEDEC
Alumnes de Dansa Espanyola i Flamenc, juntament amb el professor Kiko Moreno i la directora Elena Alcalá, van participar al II Certamen AEDEC | Cedida

A principis d'aquest mes de març, alumnes de l’Estudi Giselle van participar a dos concursos de Dansa en diferents disciplines. Per una banda, tots els alumnes de Dansa Espanyola i Flamenc, van presentar diverses coreografies individuals i grupals, coreografiades pel professor especialitzat Kiko Moreno, al II Certamen AEDEC (Associació d’ensenyaments de Dansa espanyola a Catalunya) celebrat a l’auditori Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí. En aquest certamen, Ione Morales va quedar en tercera posició amb el seu solo "Sonrisa" d'entre deu candidats presentats a la categoria júnior.

Quatre podis a la semifinal del Concurs Nacional de Dansa

Simultàniament, del 4 al 6 de març, quatre alumnes del departament de Dansa Clàssica van anar al Teatre de l’Amistat de Mollerussa, a la semifinal del Concurs Nacional de Dansa –organitzat per Anaprode–. Aquest grup preparat i acompanyat de la seva professora Laia Martorell, va obtenir els següents resultats:
 
Marta Torres - 2n premi en categoria preparatori II
Laia Gallés - 2n premi en categoria elemental 
Natalie Calderón - 2n premi en categoria elemental I 
Paula Itzel Hernández - 1r premi en categoria elemental I
 
Aquest primer premi anirà a la final estatal que se celebrarà al Palau de Congressos de Tarragona el proper mes de maig.
 
Sobre aquest concurs, la directora de l'Estudi Giselle, Elena Alcalá, ha valorat que, "en aquest concurs 'hi guanya tothom'. És un concurs per puntuació i segons els punts obtens un premi o un altre. No hi ha un pòdium, és a dir, tenir un primer lloc no vol dir ser el millor de tots els que s’han presentat; poden haver-hi molts tercers premis i cap segon lloc. Per tant, és molt satisfactori per als nostres alumnes que han treballat molt per superar aquestes coreografies, unes variacions obligatòries que tothom ha de fer igual i que sempre són un repte perquè s’estrenen per primera vegada sols a l’escenari".

Beques de la Federació Catalana de Professors de Dansa

Per altra banda, fa un parell de dissabtes, l'escola cambrilenca va presentar –per primera vegada– alguns alumnes a les beques anuals de la Federació Catalana de professors de Dansa de Catalunya. Les classes es van dur a terme al IEA Oriol Martorell de Barcelona, amb professors de la Federació i davant un jurat que selecciona un alumne de cada classe i nivell per ser premiats. En aquesta ocasió, Ione Morales va aconseguir la beca de Dansa Espanyola. També van aconseguir dues mencions especials, per la bona feina, les alumnes Laura Osuna en Dansa espanyola i Carlota Gutiérrez en Dansa Jazz.

Comenta aquest article

Galeries relacionades