Cultura

Jazz

La 14a Mostra Cambrils Jazz & Blues Heineken tindrà caràcter solidari en favor dels malalts i famílies afectades per l'ELA

A més, es recupera després de dos anys, el Jazz al Parc & FideuJazz que se celebrarà els dies 28 i 29 de maig al Parc del Pescador

Per Jason Wells

Roda de premsa de presentació de la programació del cicle musical, ahir a la Cripta
Roda de premsa de presentació de la programació del cicle musical, ahir a la Cripta | Berta Ruiz

La Mostra Cambrils Jazz & Blues Heineken 2022 ja es prepara per rebre les millors formacions tant nacionals com internacionals entre els dies 2 d’abril i 29 de maig. Un esdeveniment que s’organitza des de l’any 2010 a Cambrils i que compta amb el suport del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació oficial que va comptar amb la presència de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein; el director artístic de la Mostra, Isaac Albesa; el grup de The Manouches, encapçalat pel Georgy Olshanetsky; l’artista mont-rogenc encarregat del cartell Marcel Aragonès i l’Anna Rigola, de la fundació Miquel Valls. Precisament, aquest any, el festival serà de caràcter solidari i amb la compra d'entrades com el sorteig d’un quadre original de l’artista Marcel Aragonès, recaptarà diners a favor dels malalts i famílies afectades per l’ELA , un quadre que segons paraules del seu creador, "capta l’essència del jazz, els colors verds d’esperança i la lluita contra l’ELA". A més, el festival compta amb un nou patrocinador, es tracta de la marca de cerveses Heineken, una iniciativa recolzada per l’alcalde al destacar la "voluntat i col·laboració entre entitats públiques i privades".

Novetats d’aquesta edició

Després de dos anys sense poder celebrar-se a causa de la pandèmia, torna el Jazz al Parc & FideuJazz al Parc del Pescador que se celebrarà el cap de setmana del 28 i 29 de maig. Comptarà amb la participació de cinc grups de blues, rock, power pop, a més de la Big Band de l’Escola Municipal de Música com a convidada especial. Per tant, aquell dissabte es podrà escoltar el grup mallorquí Big Yuyu; la banda dels germans Gil Britghton 64 i, per últim, la cantant francesa Laura Cox, famosa pels seus videos a YouTube interpretant de ben jove clàssics del rock i el blues. 

La jornada de diumenge començarà amb la Big Band de l’Escola de Música de Cambrils; posteriorment ho farà el grup barceloní Flamingo Tours -que tocarà el seu nou disc- i acabarà la jornada dominical amb l’històric guitarrista Javier Vargas, liderant la Vargas Blue Band, un grup amb més de tres dècades de trajectòria que arriba amb un nou disc: Back in Memphis.

Com sempre, el Jazz al Parc & FideuJazz comptarà amb servei de bar i amb el tradicional menjar de fideus rossos a “l’estil cambrilenc” elaborats al mateix Parc del Pescador.

La resta de la programació es completa amb els concerts de la formació de música balcànica i jazz manouche, Bratia, que es dura a terme el 2 d’abril a les 20 hores al Teatre del Casal. Continuarà el pianista reusenc Nestor Giménez el 10 d’abril a les 19:30 hores a la Cripta de l’Ermita. El 30 d’abril, a les 20 hores i al Teatre del Casal, ho farà la formació valenciana The Prototype Organ Jazz Trio. El 7 de maig a les 20 hores al Teatre del Casal tocarà la saxofonista barcelonina Irene Reig i el 8 de maig a les 19:30 hores a la Cripta de l’Ermita, Xavi Torres i el seu trio oficial, tancaran el cercle musical. Ho farà per primera vegada aquest músic resident a Amsterdam ja que fins ara mai havia pogut venir per coincidència amb altres gires.

Les entrades anticipades pels concerts es poden trobar a la plataforma www.entradium.com al preu de 10 euros. L’organització també ha preparat un abonament de 40 euros que dona accés a les cinc actuacions de pagament i que es pot adquirir de forma anticipada a la mateixa plataforma. 

Festival amb caràcter solidari

Aquest any, el festival s’ha convertit en un espai solidari, on de cada entrada es recaptarà 1 euro que anirà destinat a la campanya #fesungestperlela en lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) de la Fundació Miquel Valls. “Cambrils fa molt per l’ELA i només em queda donar les gràcies per l’esforç que fa la ciutat per donar visibilitat a aquesta malaltia”, comentava l’Anna Rigola, del departament de comunicació de la Fundació Miquel Valls. La gent, a més, podrà col·laborar participant en la compra de butlletes que es podran adquirir a tots els concerts al Teatre del Casal i la Cripta de l’Ermita, aquestes tindran un cost de 5 euros i serviran per participar en el sorteig d'un quadre original i emmarcat de l'artista Marcel Aragonès.

Dia Internacional del Jazz

El dia 1 de maig, Cambrils se suma a la celebració del Dia Internacional del Jazz amb un concert vermut a la terrassa del local Scarlett amb l’actuació del grup reusenc The Manouches, que estrenarà el seu nou disc en un concert amb taquilla professional inversa. D’altra banda, el festival també acollirà el dissabte 2 d’abril a les 23 hores al pub La Boheme un concert del grup francès Guttercats. Les entrades per l’actuació de Guttercats també estan disponibles a www.entradium.com

L’Apunt

Programa Mostra Cambrils Jazz & Blues Heineken 2022

Bratia: Dissabte 2 abril 20h Teatre del Casal www.entradium.com

Guttercats: Dissabte 2 abril 23h La Boheme www.entradium.com

Nestor Giménez PO: Diumenge 10 abril 19.30h Cripta de l'Ermita www.entradium.com

The Prototype Trio: Dissabte 30 abril 20h Teatre del Casal www.entradium.com

The Manouches: Diumenge 1 maig 13h Scarlett Gratuït

Irene Reig Quintet: Dissabte 7 maig 20h Teatre del Casal www.entradium.com

Xavi Torres Trio: Diumenge 8 maig 19.30h Cripta de l'Ermita www.entradium.com

Big Yuyu: Dissabte 28 maig 19h Parc del Pescador Gratuït

Brightonn 64: Dissabte 28 maig 21h Parc del Pescador Gratuït

Laura Cox: Dissabte 28 maig 22.30 Parc del Pescador Gratuït

Big Band EMMC: Diumenge 29 maig 18h Parc del Pescador Gratuït

Flamingo Tours: Diumenge 29 maig 18.30h Parc del Pescador Gratuït

Vargas Blues Band: Diumenge 29 maig 20h Parc del Pescador Gratuït

Comenta aquest article