Informació general

Concentració

Les Àvies i Avis per la independència critiquen els polítics perquè «no són capaços de defensar la llengua catalana»

Per Berta Ruiz

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis, ahir al matí, a la plaça de la Vila | Berta Ruiz

Com cada dimecres, les Àvies i Avis per la Independència es van trobar, ahir al matí, a la plaça de la Vila. Ni el lleuger plugim que queia aleshores ni el fred els va aturar en la seva concentració reivindicativa habitual. En la trobada d'ahir, el col·lectiu va aprovar que des de Cambrils s'acudirà a les diferents accions o activitats reivindicatives que es facin en d'altres poblacions, així com també se'ls convidarà a participar en les trobades que es facin a Cambrils.

La trobada va seguir amb el cant de l'Estaca i els crits d'independència. Els assistents van manifestar que ells persisteixen al carrer malgrat, segons van dir, la incapacitat dels polítics. En aquest punt van criticar que "són incapaços de defensar la llengua catalana ni la immersió lingüística; ells no són capaços de defensar el català, per tant, l'haurem de defensar nosaltres" en referència a la sentència del TSJC que obliga a fer un 25% de castellà a l'escola. Un altre tema d'actualitat que va ser criticat a la trobada d'ahir va ser el canvi de postura del govern de l'Estat vers el conflicte del Sàhara que ha passat d'una posició de "neutralitat" a prendre partit en favor del govern del Marroc i considerar la proposta d'autonomia com la més "seriosa" per aquesta zona.

Les Àvies i Avis van tancar la trobada amb les proclames habituals de "1 d'octubre, ni oblit ni perdó...", "Vam votar i vam guanyar!", "Justícia espanyola, vergonya d'Europa", "Som república, quedeu-vos el Borbó". També hi va haver crits en favor de la pau i contra totes les guerres. Finalment, el cant dels Segadors va posar el punt i final a l'acte.