Societat

Entitats

Salvador Olivé, nou president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle

A l'assemblea ordinària celebrada el passat 13 de març es va aprovar una important renovació dels càrrecs de la junta

Per Berta Ruiz

Salvador Olivé durant l'assemblea ordinària celebrada el passat 13 de març
Salvador Olivé durant l'assemblea ordinària celebrada el passat 13 de març | Cedida

Salvador Olivé és el nou president de l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle. Així s'escollia a l'assemblea ordinària que l'entitat va celebrar el passat 13 de març i en la què també es va produir una important renovació dels càrrecs de la junta. Salvador Olivé pren el relleu a la presidència de Joan Anton Plana que ha ocupat el càrrec durant els darrers quatre anys. L'acompanyen a la junta Josep Vidiella i Josep M. Pallisé com a vicepresidents, Laia Olivé com a secretària i Eric Navas que és el tresorer. Com a vocals a la junta hi ha: Ricard Borràs, Pedro Moreno, Pedro Coronado, Francesc Matas, Josep M. Vidiella, Joan Maria Franch, Josep M. Crusells, Jorge Rubio, Domingo Capafons, Albert Fuster, Joan Anton Plana, Josep Castells, Miguel Díaz, Joan Maria Massagué i Miquel Pijoan.

Una nova carrossa per als heralds

En aquesta assemblea ordinària, tal com ha explicat Salvador Olivé a revistacambrils, es va fer un repàs dels dos darrers anys, perquè durant aquest període no s'havia pogut celebrar per motius de la pandèmia de la covid-19. En aquests dos anys, segons ha comentat Olivé, hi ha hagut actes que no s'han pogut fer com per exemple, la Setmana Santa, l'Homenatge a la Vellesa o d'altres que s'han hagut d'adaptar com la Festa de Reis o el concurs de Pessebres. També es va fer un balanç econòmic de l'entitat i es van presentar les activitats previstes per enguany. El president de l'AAA La Salle ha explicat que, enguany, la Festa de Reis ha pogut recuperar pràcticament tots els seus actes, però s'espera que l'any vinent ja es pugui tornar a fer l'arribada per mar. Per aquesta festa, un objectiu que es marca l'entitat es fer una nova carrossa per als heralds i poder-la estrenar en les properes festes nadalenques.

Participació activa a la Setmana Santa

La propera cita del calendari de l'Associació és la seva participació als actes de la Setmana Santa que, enguany, recuperen les seves activitats habituals. L'Associació d'Antics Alumnes de La Salle és una de les entitats organitzadores i part activa en les professions del trasllat de la imatge de Jesús Natzarè de Dimarts Sant –amb la participació d'unes 20 o 40 vestes– i la professó del Sant Enterrament de Divendres Sant –amb unes 30 o 40 vestes–. Enguany, per a la professó de dimarts es comptarà amb la participació de la Banda de Timbals de La Salle de Tarragona. Durant els actes litúrgics de la Setmana Santa, l'entitat també compta amb un grup d'uns 10 o 12 timbalers que toquen amb els seus timbals en les professons. "La banda no és de l'entitat, sinó que són timbalers d'altres colles cambrilenques com la Farnaca, els Cop de Cap, els Diables... Durant aquells dies venen amb nosaltres perquè els fa gràcia sortir amb l'AAA La Salle" ha afegit Olivé.

Organitzar l'Homenatge a la Vellesa si la pandèmia ho permet

D'altra banda, el nou president ha comentat que, "pel que fa a l'Homenatge a la Vellesa, aquest es farà si la pandèmia ens ho permet. Fa dos anys que no se celebra i es mirarà de fer alguna cosa sempre depenent de la situació. Si es pogués fer ho faríem com sempre, recuperant el dinar i amb el format original. Si no pogués ser, potser miraríem de fer algun vermut o algun detall".

Relleu generacional i més presència a les xarxes socials

Salvador Olivé també ha comentat que un dels objectius de la junta de l'associació és aconseguir un relleu generacional al capdavant de l'entitat. Ara, hi ha hagut algunes noves incorporacions de gent més jove, però caldria seguir implicant el jovent. La voluntat de la nova junta és donar-se més a conèixer i fer-ho a través de les xarxes socials. "Volem donar a conèixer l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle i també augmentar el nombre de socis –actualment n'hi ha uns 180–, volem fer més difusió del nom de l'entitat i del nom de La Salle. Intentar recuperar socis, ampliar la quota de socis, seguir amb les tasques habituals i millorar-les són els nostres objectius" ha dit Olivé.

"Molta gent creu que si no ets antic alumne de La Salle potser no pots entrar a l'entitat i no és així"

D'altra banda, l'actual junta podria plantejar-se modificar el nom de l'entitat per arribar a més gent. "Molta gent creu que si no ets antic alumne de La Salle potser no pots entrar a l'entitat i no és així. Molta gent coneix el nom de La Salle, però pensen que per a formar part de l'associació cal haver estat alumne. Volem aparcar aquesta idea i plantejar alguna petita modificació del nom; potser caldria treure 'Antics Alumnes' i deixar-lo en 'Associació La Salle' perquè, evidentment, el nom de La Salle és intocable per a naltros. És una cosa a parlar-la i a veure si es pot fer durant aquest any; però s'haurien de modificar els estatuts, etcètera" ha explicat Olivé.

"La Triple, per a mi, és com una segona casa

A nivell personal, Salvador Olivé porta mitja vida lligat a l'entitat ja que fa més de 30 anys que en forma part. Des de fa gairebé uns 20 anys ha estat ocupat el càrrec de tresorer. "La Triple, per a mi, és com una segona casa. La meva intenció és continuar el llegat i tirar endavant".

L’Apunt

L'entitat celebrarà, l'any vinent, el seu 70è aniversari
L'Associació d'Antics Alumnes de La Salle complirà, l'any vinent, el seu 70è aniversari. L'entitat va néixer l'any 1953. Per tal de celebrar aquesta efemèride, Olivé ha detallat que possiblement s'organitzarà algun dinar de germanor i de retrobament o possiblement es pugui fer alguna exposició fotogràfica. Aquestes són algunes de les idees que es tenen en ment, però encara s'han de decidir i començar a planificar.

Comenta aquest article