Societat

Carnaval

Una ganivetada acaba amb la vida i el regnat del Carnestoltes (CONTÉ GALERIA FOTOGRÀFICA)

Aquesta vegada, el motiu de la mort del Carnestoltes ha estat una punyalada clavada al pit d'un dels ganivets que es va quedar oblidat al pavelló esportiu, el passat divendres, el mateix dia en què va prendre possessió del càrrec

Per Lluís Rovira i Barenys

Arribada del taüt amb el rei Carnestoltes, ahir al vespre, a la plaça de la Vila
Arribada del taüt amb el rei Carnestoltes, ahir al vespre, a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Un any més, el regnat del Carnestoltes no ha passat dels quatre dies habituals. Aquesta vegada, el motiu de la mort del Carnestoltes ha estat una punyalada clavada al pit d'un dels ganivets que es va quedar oblidat al pavelló esportiu, el passat divendres, el mateix dia en què va prendre possessió del càrrec. Ahir doncs, tocava fer la cerimònia de comiat del Carnestoltes i, de pas, llegir el seu testament. L'acte de comiat es va fer a la plaça de la Vila on va arribar el taüt, amb l'acompanyament d'un grup de timbalers, i portat a coll per membres dels Cagarrieres. El públic present a l'acte va donar el condol al seguici carnavalesc i després de fer un càntic com a pregària, es va procedir a llegir el testament.

Llegat del Carnestoltes a la classe política local

El testament del Carnestoltes va tenir el seu punt de mira en la classe política local, com ja és habitual en aquests comiats. Un per un, el Carnestoltes va anar repassant el seu llegat i va començar per l'alcalde, Oliver Klein, a qui va deixar un aparell de recollir el torn i li va recomanar que el posés a la porta del seu despatx "per organitzar el torn a tota aquesta gent a qui ha promès coses abans de ser alcalde", per tal d'organitzar la cua, "que segur que és ben llarga". Al regidor d'Urbanisme, Enric Daza, li va deixar un calendari que li recordi el temps de durada de les obres de la Rambla de Jaume I. A la regidora d'ERC, Camí Mendoza, li va deixar el currículum de tots els altres candidats "perquè conegui els antecedents de la gent abans de pactar-hi" i pel grup d'ERC els  va deixar un paquet de mocadors per eixugar-se les llàgrimes i que deixin de plorar i es posin a treballar.

Al regidor de Junts, Lluís Abella, li va deixar un paquet de "lorazepams" per tal que es tranquil·litzi. També hi va haver un detal pel regidor no adscrit Joan M. Artigau a qui li van deixar un contracte de la NAC per quan es jubili i vista l'actuació particular que va fer aquest passat divendres al pavelló. Al regidor d'Hisenda, David Chatelain, li va deixar un escut i una armadura nova per quan hagi d'anar a defensar les obres de la Rambla de Jaume I davant els veïns. Al regidors del PSC els va recordar la C que duen al nom del partit, la C de Català i els va interpel·lar pel seu pacte amb el PP i Ciutadans. A Ciutadans els va deixar 18 persones per si els hi fan falta per fer la llista de les properes eleccions municipals.

El Carnestoltes també es va recordar dels possibles candidats que aniran sortint de cara als comicis de l'any vinent i els va deixar escrit el número de telèfon del president de la NAC, "ja que és l'únic moment en quatre anys que truquen a les associacions i entitats. El darrer llegat del Carnestoltes va ser un desig de pau al món en referència a la  guerra d'Ucraïna. D'aquesta manera es tancava el Carnaval 2022, un carnaval recuperat després de la interrupció de l'any passat i desplaçat en el temps que li pertoca habitualment, a causa de la pandèmia

Comenta aquest article

Galeries relacionades