Informació general

Cambrils acull el Sopar de Productes de Qualitat de les comarques tarragonines

Per Lluís Rovira i Barenys

 
 
 A dalt, moment de les presentacions amb l'alcalde i els representants de les DO convidades. A sota, els cuiners cambrilencs que van elaborar el sopar
Més d'un centenar de persones es van aplegar, ahir a la nit, al Sopar de Productes de Qualitat de les comarques tarragonines que es va celebrar al recinte del Parc Samà. El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural a través de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes S.A. (PRODECA) va triar Cambrils per a celebrar aquest sopar que va reunir 9 denominacions d'origen de la nostra zona. Així doncs, hi van ser presents a través dels seus representants i dels seus productes la DOP Siurana, la DOP Avellana de Reus, la DO Conca de Barberà, la DO Montsant, la DOQ Priorat, la DO Tarragona, la DO Cava, la Confraria de Pescadors de Cambrils com a representant de la denominació Peix de la Costa, el Consell Català de la Producció Catalana Ecològica i com a entitat convidada la DOP Arròs del Delta de l'Ebre.

Un dels objectius del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural és la promoció dels productes alimentaris catalans amb distintiu de qualitat. El sopar d'ahir a la nit, que va comptar amb la presència del director general de Planificació i Relacions Agràries del DAR, Antoni Díaz, i de l'alcalde de Cambrils en funcions, Robert Benaiges, entre d'altres autoritats, s'emmarca dins d'aquesta línia.

Cuiners cambrilencs

El sopar va estar elaborat per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils que, en aquesta ocasió, va estar representada pels restaurants Can Bosch, Rincón de Diego, Joan Gatell, Casa Gallau, Bresca, Acuamar, Miquel, La Roca d'en Manel, La Gavina, El Pescador, Germans Miquels i Gelateria Sirvent. Primer que tot es va servir un aperitiu en el que hi havia una broqueta de verdures amb romesco, coca de recapte amb sardines, pop amb patates i mousse d'allioli i llagostins arrebossats amb salsa de romesco.
Com a primer plat es va servir una sopa freda de llagostins amb gelat d'oli; de segon un arròs caramelitzat amb calamars a l'allioli i, de tercer, un suquet de rap amb patates i fesols. De postre es va servir una fantasia d'avellanes. No cal dir que els vins i el cava que es va servir pertanyine a les denominacions d'origen participants al sopar. Cadascun dels plats va ser presentat per Manel Morell, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils i per Sandra Rico, enòloga de l'Incavi.

Comenta aquest article