Informació general

Covid

Salut posa fi a les quarentenes de positius asimptomàtics i lleus per covid-19 a partir del dilluns 28 de març

La nova mesura vol centrar-se en persones i àmbits més vulnerables i respon als "alts nivells d'immunitat" per la vacunació

Per ACN

Imatge d'un farmacèutic amb uns testos d'antígens
Imatge d'un farmacèutic amb uns testos d'antígens | ACN (Gerard Vilà)

La Comissió de Salut Pública va acordar, aquesta setmana, eliminar les quarantenes de positius asimptomàtics o amb símptomes lleus de covid-19 a partir del proper dilluns 28 de març, així com dels contactes estrets. El canvi respon als "alts nivells d'immunitat" per la vacunació i s'engloba dins la nova estratègia de vigilància i control de la pandèmia un cop superada la "fase aguda". Una estratègia que s'aplicarà "sempre que els indicadors d'utilització de serveis assistencials es trobin en nivell baix". Els nous protocols s'adrecen, ara, a persones i àmbits de més vulnerabilitat per monitoritzar els casos de covid-19 greus que hi pugui haver. Les proves diagnòstiques també se centraran en persones vulnerables, en el sector sanitari i en casos greus.

Salut continua recomanant l'ús de mascareta

Pel que fa a l'eliminació de les quarantenes, la Comissió de Salut Pública preveu emetre recomanacions sobre mesures preventives com ara l'ús de la mascareta en tots els àmbits o evitar contacte amb persones vulnerables. En aquest sentit, en àmbits sensibles com centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d'aïllament i control. Les estructures extraordinàries de vigilància i control posades en marxa durant la pandèmia es mantindran operatives per monitoritzar indicadors clau que permetin detectar de manera precoç canvis en la situació que puguin requerir implantar mesures de control.

Índex de contagi molt alt a Cambrils

L'índex de contagi a Cambrils continua sent molt alt i avui encara se situa en un valor de 729,51 amb una taxa de reproducció de l’epidèmia de 0.83. Els contagis, poc a poc, van a la baixa però encara queden lluny dels índex de contagi baix al que s'havia arribat abans d'iniciar-se la sisena onada de la pandèmia, la tardor de 2021.

Comenta aquest article