Cultura

Poesia

Es commemora el Dia Mundial de la Poesia amb la lectura del poema «Si puc» de Gabriel Ferrater en onze llengües diferents

Per Berta Ruiz

Un moment de la lectura del poema a càrrec de membres dels clubs de lectura de la Biblioteca i d'alumnes de català
Un moment de la lectura del poema a càrrec de membres dels clubs de lectura de la Biblioteca i d'alumnes de català | Berta Ruiz

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia –que es va commemorar aquest passat dilluns 21 de març–, ahir a la tarda al Centre Cultural, es va fer una lectura conjunta del poema "Si puc" de Gabriel Ferrater. Aquesta lectura, organitzada conjuntament per la Biblioteca Josep Salceda i Castells i el Servei Local de Català, va anar a càrrec tant d'alumnes dels cursos de català d'aquest servei com de membres dels clubs de lectura de la Biblioteca.

A l'inici de la lectura, una alumna de català va fer una breu presentació biogràfica del poeta homenatjat, el reusenc Gabriel Ferrater, del qual enguany es commemora el centenari del seu naixement. Tot seguit, els participants van anar fent la lectura d'aquest poema en diferents versions i en tantes llengües com les nacionalitats de molts dels alumnes que estudien català a Cambrils. Concretament, ahir, es van escoltar un total d'onze llengües.

La directora del Servei Local de Català, Helena Martínez-Ferreruela, va explicar que el Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, va ser declarat per la UNESCO –des de l'any 1998– i a aquest s'hi van sumar tant la Institució de les Lletres Catalanes com d'altres institucions públiques i privades. Des d'aleshores, a tot el territori de parla catalana s'escull un poeta reconegut i es recupera una part de la seva obra. L'acte d'ahir també va servir per tancar el segon trimestre del curs. Helena Martínez-Ferreruela va agrair l'esforç realitzat per tots els alumnes i va encoratjar-los a seguir aprenent el català i a fer-ne un ús social. El tercer trimestre dels cursos de català es posarà en marxa el proper 4 d'abril.

Foto de grup dels participants a la lectura (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article