Esports

Ciclisme

Torna el Cambribike que aplegarà un ampli ventall d'activitats relacionades amb el món de la bicicleta

El Parc del Pinaret serà, un any més i del 29 d'abril a l'1 de maig, l'epicentre de la gran majoria d'activitats

Per Jason Wells

L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein i les regidores de Turisme i Esport, Yolanda Burgos i Natàlia Pleguezuelos, acompanyades de representants de la Penya Cicloturista, Naturetime, Rodabike i l’Associació solidària Pedals Non Stop.
L'alcalde de Cambrils, Oliver Klein i les regidores de Turisme i Esport, Yolanda Burgos i Natàlia Pleguezuelos, acompanyades de representants de la Penya Cicloturista, Naturetime, Rodabike i l’Associació solidària Pedals Non Stop. | Jason Wells

Ja s'escalfen els pedals per a una nova edició del Cambribike, un cap de setmana on es podrà gaudir d’un gran ventall d’activitats relacionades amb el món de la bicicleta. Torna una activitat amb caràcter familiar que se celebrarà del 29 d’abril a l’1 de maig. Aquest dilluns tenia lloc la roda de premsa a càrrec de l’alcalde Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; la regidora d’esports, Natàlia Pleguezuelos i representants de la Penya Cicloturista, Naturetime, Rodabike i l’Associació solidària Pedals Non Stop.

Per un costat, l'alcalde, Oliver Klein, remarcava el compromís de Cambrils en activitats relacionades amb el ciclisme i la gran col·laboració entre entitats públiques i privades a la ciutat. A més, aquest esdeveniment –que uneix les regidories de Turisme i Esports– ajuda a situar Cambrils com una de les principals destinacions de turisme esportiu, segons comentava la regidora d'Esports –Natàlia Pleguezuelos– i a més fomenta un mitjà de transport sostenible com és la bicicleta. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, posava en valor l'especialització de Cambrils com una veritable "Bike Paradise", una destinació líder en cicloturisme no només de la Costa Daurada, sinó de tot Catalunya, i ha explicat que aquesta aposta es demostra des del Patronat de Turisme amb la participació en un conjunt d'accions vinculades a la promoció del cicloturisme com la recent participació, justament la passada setmana, en dues fires especialitzades en cicloturisme: la fira de Copenhage i la fira de Milà. 

Novetats d’aquesta tercera edició

L'epicentre de la majoria d'activitats serà, un altre any, el Parc del Pinaret. Aquesta tercera edició inclou propostes d'educació viària per als nens i nenes, marxes de BTT, de gravel, i de carretera, dos eliminators (una per adults i una per kids), a més de la Festa de la Bicicleta pels carrers de Cambrils, un open btt kids o una marxa kids mini amb la participació de petitons dels 0 al 6 anys. A més, aquest any es realitzaran sessions d’spinning benèfiques destinades per l’Hospital Sant Joan de Déu a càrrec de la Associació solidària Non Stop. Unes activitats que seran per tota la família, des dels més petits fins els més grans.  

Per altra banda, es realitzarà una Marxa Cicloturista per Carretera de 118 quilòmetres el diumenge 1 de maig. Segons va explicar Joan Carbonell, de Naturetime Events, aquesta cursa passarà per pobles com Cornudella de Montsant, Porrera, Duesaigües, o l’Argentera, entre altres. Carbonell destacava el compromís de tots els pobles participants, on aquest any la cursa no passarà per Falset a causa de la celebració de la Festa del Vi de Falset. 

Tota la informació de la Cambribike que se celebrarà aquesta Primavera la podeu trobar a la pàgina web cambri.bike/es/

 

L’Apunt

Programa Cambribike 2022

Divendres 29 d'abril

De 17 a 20h- Expo Bike 

20.00h- Inauguració CambriBike 

Dissabte 30 d'abril

9.00h- Marxa BTT 

De 10 a 14h- Circuit Educació Viària 

De 10 a 14h- Expo Bike 

11.00h- Marxa Kids Mini (0-6 anys) 

12.00h- Eliminators Edults 

12.30h- Conta Contes 

16.30h- Marxa Gravel 

16.30h- Open BTT Kids 

De 17 a 20h- Circuit Educació Viària 

De 17 a 21h- Expo Bike 

18.30h- Espectacle familiar 

19.00h- Spinning Pedals Non Stop (activitat solidària) 

19.30h- Eliminator Kids 

Diumenge 1 de maig

8.00h- Marxa Cicloturista carretera 

De 10 a 14h- Circuit Educació Viària 

De 10 a 14h- Expo Bike 

10.30h. Festa de la Bicicleta 

12.00h- Spinning Pedals Non Stop (activitat solidària) 

13.00h- Vermut Fi de Festa

Comenta aquest article