Informació general

El curs 2006-2007 obrirà les portes la primera escola bressol municipal de Cambrils

Per Èlia Bellmunt

L’acte de col·locació de la primera pedra va congregar diverses autoritats
La primera escola bressol municipal de Cambrils es preveu que comenci a funcionar el proper curs escolar 2006-2007. Així ho va anunciar el regidor d’Ensenyament i Formació –Ramón García Mateos– en l’acte de col·locació de la primera pedra de l’escola el passat 5 de maig. Diverses autoritats i ciutadans es van congregar al solar on es construirà l’escola, a la zona del Pinaret, en un terreny a tocar del CEIP Joan Ardèvol, per presenciar l’acte.

La primera pedra

Josep M. Pallàs –director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a Tarragona–, Robert Benaiges –alcalde de Cambrils– i Ramón García Mateos –regidor d’Ensenyament i Formació– van ser els encarregats de dipositar la primera pedra. Dins del forat que després es cobreix de terra i que simbolitza la primera pedra, s’hi va introduir un cofre amb diverses monedes, les pàgines referents a Cambrils dels diaris El Punt i el Diari de Tarragona, un exemplar del mes de març de Revista Cambrils i un document signat per Pallàs i Benaiges.

Els parlaments

El regidor d’Ensenyament va agrair a la Generalitat que atengués les necessitats de Cambrils: “la celebració d’aquest acte és una gran satisfacció perquè l’escola bressol municipal és un dels projectes de l’equip de govern”. El regidor va recordar que també s’està tramitant la construcció d’un CEIP i un IES tant a Vilafortuny com a la zona de Ponent. Josep M. Pallàs va destacar la implicació de les administracions en l’educació: “tant l’Ajuntament de Cambrils com la Generalitat de Catalunya hem de donar resposta a les necessitats dels ciutadans i una escola bressol no és només un servei assistencial sinó també educatiu”. Segons l’acalde –Robert Benaiges–, “la col·locació de la primera pedra és un acte simbòlic i alhora és una fita”.

L’escola

L’escola bressol tindrà capacitat per a 80 alumnes fins als 3 anys d’edat distribuïts en sis aules. A la zona d’administració hi haurà un magatzem per a cotxets, la sala de professors i un espai polivalent. A la zona de serveis hi haurà la cuina, la bugaderia i el menjador. L’aulari comptarà amb una zona per canviar bolquers, una per preparar i escalfar biberons, una zona de jocs, una zona de bany i una zona destinada al descans.

El projecte

Els terrenys on s’ubicarà l’escola tenen una superfície total de 2.496 metres quadrats i el termini previst d’execució de les obres és de deu mesos. El projecte es va adjudicar per 1.584.000 euros, dels quals 230.000 estan finançats amb els fons FEDER, 378.802 per mitjà del Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona i 153.750 pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Comenta aquest article