Societat

Carnaval

«Ganivetades» de principi a final en la presa de possessió del consistori carnavalesc

L'acció va discórrer a la "classe dels ganivets" i l'acte de presa de possessió va culminar amb la projecció d'un capítol d'una particular versió de Crims amb el títol de "El crim de la vara"

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la presa de possessió del nou consistori carnavalesc, ahir al vespre
Un moment de la presa de possessió del nou consistori carnavalesc, ahir al vespre | Lluís Rovira i Barenys

El Carnaval 2022, que enguany se celebra amb retard per la pandèmia, va viure ahir el seu primer acte amb la tradicional presa de possessió del nou consistori carnavalesc de la mà de la Nit d'Artistes (NAC). Enguany s’ha substituït la sala de plens de l’Ajuntament pel pavelló municipal, un espai molt més ampli i que va donar acollida a un nombrós públic que es va distribuir per la zona de platea i per una de les grades del recinte.

Fer el llit a l’alcaldessa

Aquest primer acte del Carnaval, com ja és habitual, va tenir una gran càrrega política que aquest cop va tenir com a epicentre el canvi de govern municipal que es va produir el passat mes de setembre i que comportar que Oliver Klein accedís a l’alcaldia. El gir argumental de l’acte, doncs, va anar en aquest sentit. El consistori carnavalesc va irrompre al pavelló, va pujar a l’escenari i va començar la gresca després que la rèplica de la Camí, l’anterior alcaldessa, rebés la vara de part de l’alcalde Oliver Klein. Tot seguit va començar l’espectacle que havien preparat els de la Nit d’Artistes (NAC) amb la Camí carnavalesca fent el discurs mentre l’Oliver carnavalesc posava els llençols a un llit que hi havia dalt de l’escenari. Literalment, li estava fent el llit. L’escena va culminar amb la Camí damunt del llit empesa per l’Oliver i els seus socis, i amb la represa del discurs de benvinguda, en aquest cas a càrrec de l’Oliver carnavalesc, que va repartir bastó a tort i a dret cap els regidors de l’oposició. Un discurs que va contenir un 25 % de contingut en castellà, que tal com va dir, “me toca hacer”.

“La classe dels Ganivets”

La segona part de l’acte va tenir com a escenari una aula escolar, batejada com la “classe dels Ganivets”, amb les taules i cadires i amb una professora com a àrbitre entre el bàndol del govern i el de l’oposició, tots equipats amb bates escolars. Primer que tot es va fer l’elecció del delegat, que va ser l’Oliver Klein i que en la seva primera intervenció ja va advertir que “davant la inactivitat de la delegada anterior i dels seus amiguets, uns quants alumnes hem fet un acord de govern necessari per resoldre els problemes que realment preocupen als ciutadans de Cambrils”. A continuació es va fer un desplegament de banderes que cadascun dels dos bàndols va deixar exhibides i que la professora ho va rematar col·locant la bandera amb l’escut de Cambrils.

L’aula escolar va debatre temes d’actualitat com són les obres de la Rambla de Jaume I, el dèficit d’aparcaments, els xiringuitos, l’enderroc de l’antiga estació de tren,...

Aquest primer acte de Carnaval es va concloure amb la projecció d’un episodi especial de Crims, en el que un Carles Porta carnavalesc, interpretat per Pere Martí i sota el títol de “El crim de la vara” va presentar el cas que repassava la trajectòria política d'Oliver Klein i que culminava amb la seva arribada a l'alcaldia després de la moció de censura i amb una ganivetada fins i tot pel presentador del capítol. Un capítol en el que hi van intervenir com a testimonis exalcaldes i exalcaldesses com Robert Benaiges, Mercè Dalmau i Camí Mendoza; un exregidor com Daní Pallejà; un parell de regidors com són Lluís Abella i Eduard Pellicer i un periodista, Lluís Rovira, director de Revista Cambrils. El capítol, produït per Sinestèsic, ja és visible a través de les xarxes socials.

En aquest acte d'ahir es van recaptar 585 euros que es van destinar a les despeses d'enviament de material a Ucraïna per part d'empresaris cambrilencs. El segon acte del Carnaval 2022 tindrà lloc avui a la tarda, a partir de les 18 h, en que és donarà el tret de sortida a la rua.

 

Comenta aquest article

Galeries relacionades