Esports

Esport

Xerrada-col·loqui sobre la dona al món de l'esport: «Avui ens trobem aquí per remar juntes cap a la igualtat»

El Club Rem Cambrils va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una xerrada-col·loqui titulada "Som fortes: el camí cap a la igualtat de la dona a l'esport"

Per Berta Ruiz

Un moment de la xerrada-col·loqui organitzada pel Club Rem Cambrils, ahir a la tarda
Un moment de la xerrada-col·loqui organitzada pel Club Rem Cambrils, ahir a la tarda | Berta Ruiz

El Club Rem Cambrils va organitzar, ahir a la tarda al Centre Cultural, una xerrada-col·loqui titulada "Som fortes: el camí cap a la igualtat de la dona a l'esport". Per a l'ocasió es va comptar amb dues ponents, dones esportistes referents en les seves disciplines que van explicar la seva experiència personal i esportiva. Hi va participar Carme Adell, ex-piragüista de l'equip estatal i campiona d'Espanya de velocitat i llarga distància en aigües tranquil·les. Llicenciada en Educació física, va ser entrenadora de l'equip estatal femení formant part de la directiva de la Federació Espanyola de Piragüisme. L’any 2004 es va convertir en la presidenta de la Federació Catalana de Piragüisme fins l’any 2008.

Per altra part també hi va prendre part Andrea Mazzanti, presidenta del Reial Club Nàutic de Tarragona; sent la primera dona presidència de l'entitat en els 140 anys d'història. També és empresària, referent del rem a la nostra zona i persona vinculada al mar des de ben petita quan es va iniciar en les activitats aquàtiques en el delta del riu Paranà. Actualment és vocal de la junta de la Federació Espanyola de Rem i vocal de la Federació Catalana de Vela.

Experiència personal i esportiva

Totes dues van explicar la seva experiència personal i esportiva dins de les seves respectives disciplines, així com l'evolució de la presència de la dona dins del món de l'esport; els moments de superació i frustració així com els reptes conciliadors de la vida familiar i esportiva. Durant el col·loqui van sorgir qüestions com la palesa desigualtat que hi ha al món de l'esport, tot i que s'ha anat avançant i avui en dia es viu una altra realitat i la dona ocupa molt d'espai dins del món de l'esport. No obstant això, en la xerrada es va abordar que l'esport femení sempre ha estat "a la cua" respecte el masculí, tant a nivell comunicatiu, com de patrocinadors, sous o la possibilitat que les dones puguin viure de l'esport a nivell professional. Segons van dir a la presentació, "avui ens trobem aquí per remar juntes cap a la igualtat".

D'altra banda també es van anomenar qüestions a nivell social que segueixen sent una xacra com la violència masclista, la bretxa salarial, la precarietat laboral en clau de gènere o la cosificació de les dones.

Comenta aquest article