Esports

Judo

El judoka Iker Triviño obté la medalla de bronze a la Supercopa d'Espanya infantil

Per Miquel A. Díaz

Iker Triviño, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi
Iker Triviño, a la dreta de la imatge, en la tercera posició del podi | Cedida
El passat diumenge 13 de març, al Pavelló Municipal d'Esports Pitiu Rochel d'Alacant, es va disputar la Supercopa d'Espanya de judo "Isabel Fernández" –en honor a aquesta judoka alacantina que va ser campiona olímpica– en la categoria infantil. Hi van prendre part esportistes de diferents clubs d'arreu de l'Estat, així com d'altres països com Itàlia, Bèlgica, Portugal, Israel i Finlàndia. De fet, aquesta competició era un torneig internacional i també classificatori per al campionat d'Espanya, per tant, el nivell va ser molt alt.
 
Per part del Club Escola de Judo Dojo Cambrils hi van competir David Sevilla al pes de -50 kg i Iker Triviño al pes de -66 kg. Per un costat, David Sevilla no va tenir sort en el seu primer combat. Tot i lluitar de valent, el seu adversari va anul·lar tots els seus atacs i no va poder marcar cap punt. El seu contrincant sí ho va poder fer i el va acabar superant. El fet de perdre el primer combat el va deixar sense possibilitats de seguir lluitant i va ser eliminat en la primera ronda. Mal regust per al judoka cambrilenc qui està acostumat a pujar al podi, però malgrat això va assumir la derrota amb esportivitat.

Per altra banda, l'Iker Triviño al pes de -66 kg va disputar un total de cinc combats i va assolir la medalla de bronze. En la primera ronda va guanyar marcant un "ippon" amb una de les seves tècniques especials. En el segon combat, tot i portar avantatge davant del seu adversari, aquest va aprofitar una errada del judoka cambrilenc per immobilitzar-lo i endur-se el combat. Aquesta derrota li tancava les portes de lluitar a la final, però Triviño es va refer. Va guanyar els tres combats posteriors i, finalment, es va penjar la medalla de bronze i una merescuda tercera posició al campionat.

David Sevilla a l'esquerra i Iker Triviño a la dreta van ser els dos representants del club cambrilenc

 

Comenta aquest article