Informació general

Participació ciutadana

La tercera onada de consultes de l'Altaveu Ciutadà se centrarà, aquest mes de març, en temes de mobilitat

Per Redacció

L'Altaveu Ciutadà consultarà, aquest mes de març, sobre temes de mobilitat
L'Altaveu Ciutadà consultarà, aquest mes de març, sobre temes de mobilitat | Cedida

El Departament de Participació de l’Ajuntament iniciarà aquest mes de març la tercera onada consultes de l’Altaveu ciutadà per conèixer l’opinió i la visió de la ciutadania sobre la mobilitat urbana. Del 21 de març al 10 d’abril les persones inscrites al panell respondran una enquesta, elaborada des de l’empresa municipal APARCAM, que inclou preguntes sobre la situació actual de la mobilitat a Cambrils, les preferències de transport i les propostes de millora. 

La informació recollida en l’enquesta servirà per elaborar el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, per definirà el full de ruta per millorar la mobilitat de les persones, el trànsit de vehicles, la seguretat viària, els aparcaments i l’accessibilitat, al mateix temps que es redueix el consum energètic i les emissions dels vehicles. 

El regidor de Participació, Juan Carlos Romera, aposta per eines de consulta ciutadana com l’Altaveu per conèixer les opinions de la ciutadania a títol individual. Aquests nous canals complementen els òrgans de participació com els Consells de Barri formats per les associacions del municipi, que ja fa molts anys que funcionen aportant la visió més col·lectiva de la ciutat.  

Eina de consulta ciutadana

La primera onada de consultes es va realitzar el setembre de 2020 amb un qüestionari entorn els serveis, equipaments i gestió municipal del municipi i la segona es va portar a terme el juny del 2021 per obtenir informació sobre els serveis prioritaris per fer de Cambrils un municipi sostenible i de referència. 

L’Altaveu Ciutadà de Cambrils és una eina de democràcia electrònica que fomenta la participació dels veïns i veïnes en la gestió municipal, la transparència i l'obertura del govern local cap a la ciutadania. Aquesta eina d’anàlisi i escolta activa permet disposar d’un baròmetre d’opinió entorn temes d’interès, facilitar la comunicació i interacció entre l’Ajuntament i la ciutadania i adaptar les actuacions municipals a les expectatives i característiques dels cambrilencs i cambrilenques. 

Comenta aquest article